Catalunya Diari

Col·lectius feministes denuncien que no s'estan fent avortaments quirúrgics a Lleida

El Govern va anunciar un acord amb la clínica Mi NovAliança de Lleida per oferir aquesta pràctica

Una vintena de col·lectius feministes de la demarcació de Lleida denuncien que no s'estan fent avortaments quirúrgics. El maig del 2020, el Govern va anunciar que les lleidatanes ja podrien avortar quirúrgicament al territori entre la setmana 9 i la 14 d'embaràs, després que el Departament de Salut hagués signat un acord amb la clínica Mi NovAliança de Lleida.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Aquests col·lectius se senten «enganyats» i afirmen que Salut «ha mentit i desinformat a la població». Les signants del manifest denuncien «l'opacitat amb què s'està duent a terme porta a pensar que, legalment, es vol substituir el quirúrgic pel farmacològic». Els moviments feministes denuncien que no tenir prou educació sexual ni informació prèvia sobre la intervenció voluntària de l'embaràs (IVE) «posa en una situació de vulnerabilitat a l'hora de decidir quin és el procediment que és millor medicament i emocional per cada una».

 

 

Altres demandes dels col·lectius feministes, que el pròxim dijous llegiran davant de l'Hospital Comarcal del Pallars, a Tremp, són que el Govern faci una campanya pública informativa sobre el procediment de l'IVE que, a més, desestigmatitzi l'avortament, i que l'IVE es dugui a terme a la xarxa pública d'hospitals amb equips mèdics formats en perspectiva feminista i Drets Sexuals i Reproductius i això acabi provocant un replantejament de l'objecció de consciència dels ginecòlegs.

 

 

En aquest sentit, demanen que, mentre els professionals no es replantegin l'objecció de consciència, s'estableixi un sistema de quotes que garanteixi el dret a l'IVE a tot el territori. També reclamen que l'Església surti de tots els consells d'administració dels hospitals públics i concertats per evitar que vetin el dret a l'IVE a la xarxa sanitària.


Comentaris

envia el comentari