Catalunya Diari

Avui podríem superar els 37,8ºC entre les 14.00 i les 20.00

Avui podríem superar els 37,8ºC entre les 14.00 i les 20.00| Redacció - Fotografia: lleidaalminut.com (Arxiu)

 Per tant degut a, l'activació del PROCICAT en fase d'alerta i la previsió meteorològica que afecta a Lleida s'activa el Pla d'actuacions per prevenir els efectes d’una onada de calor al municipi de Lleida en Fase 2. Aquesta activació comporta dur a terme les següents mesures i actuacions des dels diferents serveis i departaments de l'Ajuntament de Lleida (actuacions previstes en el punt 7 del POCSMLL 12):
 
1. Revisió dels recursos humans per part del departament de Protecció Civil: voluntaris de protecció civil que es puguin necessitar com a suport per al transport de persones vulnerables i que no disposen de condicions adequades en el domicili a locals municipals habilitats per fer aquest tipus d’allotjament.
 
2. Revisió dels recursos materials: equipaments dels locals municipals climatitzats (funcionament dels aparells de climatització i disponibilitat de menjar i espais vàlids per allotjaments temporals) i vehicle de transport comunitari per tal de fer aquest trasllat de persones del seu domicili als locals municipals d’allotjament temporal per prevenir els efectes de la calor.
 
3. A través de la regidoria de Benestar Social s'intensifiquen les trucades a les persones més fràgils mitjançant els serveis assistencials a nivell domiciliari (Ajuda a domicili i teleassistència i servei de Menjar sobre Rodes) recordant les indicacions de prevenció enfront una onada de calor. També per part dels equips bàsics d'atenció social dels barris, d'atenció a la infància i l’adolescència i de l'alberg de Benestar Social es fa un seguiment individualitzat de les persones vulnerables que s'han censat.
 
En cas de detectar persones que per la seva vulnerabilitat i condicions de la seva vivenda, precisin ser desallotjades es coordinarà el seu trasllat a recursos particulars (familiars) o locals municipals per acollir-los.
 
Mesures preventives
Com a mesura preventiva es recomana a la població de Lleida i en especial a la més vulnerable a aquest risc, persones majors de 75 anys, malalts crònics, persones discapacitades físiques/psíquiques i persones que queden desemparades i exposades directament als efectes de la calor, que segueixin les recomanacions següents:
 
Fresca a casa:
- Tanqueu les persianes quan hi toca el sol.
- Obriu les finestres durant la nit.
- Estigueu-vos a les zones més fresques.
- Refresqueu l’ambient amb ventiladors, aire condicionat, etc.
- Si no teniu aire condicionat, mireu de passar com a mínim dues hores al dia en llocs climatitzats (centres comercials, casals, cinemes)
 
Busqueu l’ombra al carrer:
- Eviteu sortir al migdia, quan fa més calor.
- Porteu una gorra o un barret i utilitzeu roba lleugera i que no sigui ajustada.
- Mulleu-vos una mica la cara i la roba.
- Vigileu en els trajectes amb cotxe durant les hores de més sol.
- Limiteu l’activitat física intensa.
 
Molta aigua:
- Beveu aigua i sucs de fruita.
- Refresqueu-vos sovint.
- No prengueu begudes alcohòliques.
- Eviteu els menjars molt calents.Comentaris

envia el comentari