Catalunya Diari

Baixa entre un 10 i un 20% la producció de la verema de la DO Costers del Segre

Malgrat la baixada, els viticultors i cellers es mostren molt satisfets per la qualitat del raïm que suma uns 18 milions de quilos veremats

Pla mitjà d'un treballador de Raimat collint raïm manualment i durant la nit
Pla mitjà d'un treballador de Raimat collint raïm manualment i durant la nit | LleidaDiari.cat

La Denominació d'Origen Costers del Segre ha finalitzat la verema de 2019 amb una davallada de la producció que se situa entre el 10 i el 20% depenent de la zona.

Això no obstant, des de la DO s'ha assenyalat que aquesta baixada respecte a la mitjana dels anys anteriors, els viticultors i cellers es mostren molt satisfets per la qualitat del raïm que suma uns 18 milions de quilos veremats. 

 

Els motius de la baixada de la producció

La falta de pluges en les zones de secà al llarg de l'any, les gelades del mes de maig i l'onada de calor del mes de juny són els principals motius a l'hora d'explicar aquesta baixada de producció. Respecte a les varietats collides, l'Ull de Llebre torna a tenir un pes important a la collita amb un 22% del total.

Segons la DO Costers del Segre, malgrat la reducció de la producció, la verema 2019 ha estat qualificada pels viticultors i cellers com a excel·lent i amb un molt bon equilibri de sucres i acidesa. Pel que fa a l'estat fitosanitari, es tracta d'una collita de sanitat perfecta, destacant l'absència gairebé total de malalties al raïm.

Després de la varietat Ull de Llebre amb un 22% del total, la producció ha predominat en Cabernet Sauvignon, en un 16% del total, seguida del Syrah, amb un 13%, la Garnatxa negra i el Macabeu, amb un 9 i un 7% respectivament.

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari