Catalunya Diari

Balaguer ampliarà abans de que acabi l'any el viver d’empreses

Balaguer ampliarà abans de que acabi l'any el viver d’empreses| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Balaguer


L’Ajuntament de Balaguer preveu començar abans que finalitzi l’any la primera ampliació del Centre d’Empreses i Innovació (CEEI), segons ha explicat l'alcalde, Josep Maria Roigé, qui assegura que aquestes obres permetran el condicionament la primera planta de l’edifici. La planta baixa ja està arreglada i a punt per entrar en funcionament.El pressupost d’aquesta obra és de 424.800 euros, finançament que és pot assumir gràcies al fons Leader i del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (Puosc). De fet, la necessitat de complir amb els terminis per no perdre aquestes ajudes obliguen a executar les obres abans que s’acabi aquest any. L’actuació preveu habilitar onze sales, de les quals dues es destinaran a espais per a reunions, mentre que la resta seran despatxos per als futurs emprenedors. Els despatxos estaran distribuïts entre les dues ales (llevant i ponent), unides per un passadís que fa les funcions de distribució i accés, i tindran una superfície d’entre 30 i 40 metres quadrats. La superfície útil d’aquesta planta és de 593,53 metres quadrats.

Amb aquesta intervenció també es completaran les instal·lacions (il·luminació, condicionament i telecomunicació), s’adequarà la fusteria a la nova distribució i es col·locaran els tancaments exteriors de protecció, consistents en reixes de lleixes fixes d’acer. Quan finalitzi aquesta fase ja seran dues les plantes en funcionament al viver, quedant pendents d’adequació la segona, tercera i quarta planta, que, probablement, s’abordaran en una única fase, ja que només ocupen un dels mòdul que conformen l’equipament.

L’alcalde ha destacat que amb aquest projecte l’Ajuntament vol donar "un cop de mà als emprenedors de la ciutat. En uns moments que les entitats bancàries han tancat l’aixeta del crèdit, són essencials iniciatives com aquestes per tal que qui tingui una idea o projecte que generi activitat econòmica el pugui dur a terme.

Sessions formatives al setembre
D’altra banda, el CEEI Balaguer arrancarà l’activitat aquest setembre amb sis seminaris sobre la creació d’empreses innovadores. Les sessions s’impartiran els dies 20 i 27 de setembre i 4, 11, 18 i 25 d’octubre de 19 a 21 hores, a la seu del viver, al carrer Sant Pere. Els interessats en participar en aquests cursos ja s’hi poden inscriure dirigint una petició al següent correu: [email protected].Comentaris

envia el comentari