Catalunya Diari

Un barri de Lleida torna a celebrar la seva Festa Major aquesta setmana

L'alcalde, Miquel Pueyo, ha destacat que cada barri té les seves singularitats i que Balàfia té una gran capacitat associativa i activa cap al voluntariat.

El barri de Balàfia, a Lleida, s'ha engalanat per celebrar la seva festa major, després que l'any passat no es pogués dur a terme per la situació pandèmica. Així doncs, per a la celebració d'aquest any, l'Associació de Veïns ha preparat un programa d'activitats variat i per a totes les edats, perquè tothom en pugui gaudir. A més, s'ha dissenyat amb actes en línia per adaptar-se a la situació i facilitar-ne la participació.
 

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha participat en aquest inici de festa, remarcant precisament la il·lusió i les ganes de retrobar-se en un ambient distès i festiu, seguint les corresponents mesures i recomanacions per la Covid-19.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L'alcalde de Lleida, ha destacat el pregó que ha fet la presidenta de l'Associació Fundació Aremi, Maria Mercè Batlle, i la contribució que al capdavant d'aquesta entitat ha fet per atendre les necessitats persones amb paràlisis cerebral i amb altres tipus de discapacitat, i per millorar el seu benestar i el de les seves famílies, així com també la presència que l'entitat té al barri i la seva implicació en les propostes que s'hi fan.
 

D'altra banda també ha destacat  que cada barri té les seves singularitats i que Balàfia té una gran capacitat associativa i activa cap al voluntariat. Així doncs, s'ha convidat a tothom a gaudir de la festa, amb responsabilitat i civisme, i agraïnt el suport rebut per tirar endavant el programa, malgrat les circumstàncies.

L'alcalde, Miquel Pueyo, conversant amb la pregonera de la festa major de Balàfia, la presidenta de l'Assoc. Fundació Aremi, Maria Mercè Batlle. Imatge del 19 d'agost.
L'alcalde, Miquel Pueyo, conversant amb la pregonera de la festa major de Balàfia, la presidenta de l'Assoc. Fundació Aremi, Maria Mercè Batlle | LleidaDiari.cat

Activitats fins diumenge

Fins diumenge, s'han programat tot un seguit d'activitats molt variades per a totes les edats i amb les mesures de seguretat per la covid-19.
 

La festa es va iniciar aquest dijous amb la proclamació de les pubilles i els hereus i el pregó i seguida del 'xupinazo', la nit espectacular i el sopar popular. Han assistit al tret de sortida de la festa la tinent d'alcalde i regidora d'aquest barri, Jordina Freixanet; el cap de l'oposició Larrossa i d'altres regidors com Ignasi Amor, Carme Valls, Xavier Palau i Sergio González, així com el subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín.
 

Per als darrers dies es compta amb una programació plena de festa i alegria; dintre d'aquí hi haurà activitats com  activitats infantils, concurs de mascotes, recitals de poesia, bitlles, escacs, sardanes o actuacions musicals són algunes de les propostes.
 

També hi haurà activitats en línia, com les sessions de body live infantili juvenil o per a tots els públics. La traca final de fi de festa serà el diumenge a la nit. A més, el dilluns a la tarda es farà el dia de la nena i el nen a les firetes amb preus populars. Fins al 23, s'han instal·lat algunes atraccions a la plaça Jardins de les Magnòlies, entre el c. Penedès i l'av. Balàfia.
 

Tot i la celebració de la festa major, l'entitat veïnal insisteix que totes les activitats es faran amb les mesures de seguretat per a la prevenció de la transmissió de la Covid-19. 


Comentaris

envia el comentari