Els bars de Lleida segueixen rebent Cacaolat malgrat la vaga dels treballadors

A les Terres de l'Ebre algunes distribuïdores esperen des de fa dos dies l'arribada del producte, però a la resta del territori no hi ha dificultats
Pla detall d'una cambrera servint un Cacaolat en un got
Pla detall d'una cambrera servint un Cacaolat en un got | LleidaDiari.cat

Els primers símptomes de falta de Cacaolat es podrien començar a notar partir d'aquest dimarts a bars i restaurants a causa de la vaga que ja fa sis dies que ha aturat la producció de la planta de Santa Coloma de Gramenet, segons ha explicat a l'ACN la presidenta del comitè d'empresa, Juana Mari Lozano just abans de reunir-se amb la direcció. Lozano ha assegurat que el subministrament de batuts de vidre serà «complicat» a partir d'aquest dimarts a la restauració. Les grans superfícies, amb més estoc, començaran a «tenir problemes» per oferir batuts d'aquí un o dos dies, ha explicat. Amb tot, hi pot haver diferències d'afectació depenent de si qui fa el subministrament és la mateixa empresa o un distribuïdor que pot emmagatzemar més producte, ha puntualitzat. «Si és Cacaolat l'encarregat de fer-ho, el repartiment no ha sortit i per tant, no hi ha subministrament», ha afegit.

 

A Lleida, de moment no es registren afectacions. Els establiments de restauració que reben Cacaolat un cop per setmana, no han tingut cap problema encara. L'última comanda s'ha lliurat amb normalitat. Pel que fa a la distribució, tampoc s'ha registrat cap problema per falta de producte, de moment. La principal distribuïdora de Cacaolat de Lleida, La Flor de Vimbodí, ha assegurat a l'ACN que dimecres passat van rebre la comanda que havien encarregat i estan a l'expectativa del que pugui passar demà, quan està previst un nou lliurament de producte. Per altra banda, a l'Ateneu Cooperatiu La Baula, que funciona també com a bar, han deixat de vendre Cacaolat en solidaritat amb els treballadors i han anunciat que mantindran aquesta mesura mentre duri la vaga. A més, animen els locals i establiments de Lleida a fer el mateix.

 

A Girona, també segueixen rebent Cacaolat

A les comarques gironines els bars no noten l'aturada de producció de Cacaolat, de moment. Diversos establiments de la ciutat de Girona han afirmat a l'ACN que no tenen cap problema a l'hora de fer les comandes a les distribuïdores de begudes. És l'exemple del bar El Nou Garbí, on el propietari ha assegurat que el divendres va rebre dues caixes preveient un consum més elevat d'aquesta beguda per la cavalcada de reis. Aquest dilluns en va demanar dues caixes més i ja les ha rebut al bar. De moment, en cap dels establiments les empreses distribuïdores han comunicat cap problema per repartir el batut de cacau en els dies vinents.

Pla tancat d'un cambrer servint dos Cacaolats en un bar
Pla tancat d'un cambrer servint dos Cacaolats en un bar | LleidaDiari.cat

 

 

Un dels primers punts on es noten els problemes és a les Terres de l'Ebre. Les distribuïdores alimentàries fa dos dies que esperen l'arribada de productes i han hagut de paralitzar algunes ofertes que havien previst per als seus clients amb articles de la marca. Així ho han explicat a l'ACN fonts de l'empresa Toscà, Distribucions Vidal Sabaté, de Tortosa. Els responsables de la distribuïdora de begudes també han mostrat inquietud per la desinformació que pateixen respecte a l'aturada, ja que no han pogut contactar amb l'empresa per conèixer quina és la situació de les seves comandes. En canvi, als bars de la zona del Penedès, per exemple, en general la vaga dels treballadors de Cacaolat no ha provocat problemes d'abastiment, ja que la majoria d'establiments reben les begudes a través d'empreses intermediàries que encara tenen els magatzems plens. Alguns locals consultats han dit que desconeixien l'aturada de la planta de Santa Coloma i s'han mostrat inquiets pels possibles problemes d'estoc de batuts durant els propers dies.

 

Els treballadors de Cacaolat demanen una millora laboral

Juan Miguel Correa, del Bar Armengol de Cubelles, ha assegurat a l'ACN que «seria un problema» no tenir Cacaolat, «perquè és un producte que té molta sortida a l'hivern, sobretot entre els nens i les persones grans». Correa ha explicat que setmanalment fa dues comandes de Cacaolat, i aquest dimarts ha rebut el producte sense problemes, si bé s'ha mostrat escèptic de cara a l'encàrrec que ha de fer dijous per tenir provisions pel cap de setmana. La presidenta del comitè d'empresa de Cacaolat, Juana Mari Lozano, també s'ha referit al procés de negociació amb l'empresa, tot assegurant que l'aturada es manté mentre no s'acceptin les seves reivindicacions. Alhora, ha afirmat que el comitè té ganes de «tornar a seure i parlar» perquè l'última reunió «va ser molt complicada».

Pla curt de la presidenta del comitè d'empresa de Cacaolat, Juana Mari Lozano
Pla curt de la presidenta del comitè d'empresa de Cacaolat, Juana Mari Lozano | LleidaDiari.cat

 

 

Els treballadors de la companyia reclamen millores en el calendari laboral de 2019 que els permeti recuperar les condicions pactades el 2017 per a una millor conciliació de la vida laboral i familiar. Segons l'acord, els treballadors de la planta de producció, que són una seixantena, es deslliuraven dels torns rotatius dels caps de setmana dels mesos d'estius –de mitjans de juny a mitjans de setembre– i també dels cap de setmana del mes de desembre.



Comentaris

envia el comentari