Catalunya Diari

Bars i restaurants de Lleida: «No volem pagar els plats trencats de la crisi del coronavirus»

Més de 400 restauradors protesten contra el tancament d'establiments i en reclamen la reobertura immediata

Restauradors de Lleida concentrats a la plaça Sant Joan de Lleida
Bars i restaurants de Lleida: "Això és un drama. No volem pagar els plats trencats de la crisi del coronavirus" | LleidaDiari.cat

Més de 400 restauradors s'han concentrat aquest dijous a Lleida contra el tancament de bars i restaurants ordenat per la Generalitat a la capital i en sis municipis del Baix Segre.

«És un drama», ha assegurat el president de la Federació d'Hostaleria, Josep Castellarnau. Després de la concentració s'han desplaçat fins a la plaça de la Paeria i han trencat plats a la porta de l'Ajuntament de Lleida. «No volem pagar els plats trencats de la crisi del coronavirus un altre cop», ha assegurat Dani Consuegra, propietari del grup Astoria de Lleida. Durant l'acte s'han sentit crits de «volem treballar» i han reclamat la reobertura immediata dels seus establiments.

La situació és «difícil» i que estan «molt preocupats»

Castellarnau ha reconegut que la situació és «difícil» i que estan «molt preocupats». «No podem més, estem molt emprenyats», ha dit, perquè no entenen per què la restauració de Lleida són els únics d'Europa que estan tancats. «A Madrid van sense mascareta, a l'Hospitalet els deixen treballar i a Barcelona poden fer concerts, però a Lleida ens tanquen bars i restaurants», lamenta.

Des de la Federació expliquen que hi ha 4.000 empreses de restauració a la demarcació de Lleida que compten amb 10.000 treballadors. Calculen que un 20% dels negocis del sector de l'hostaleria de Lleida ja no tornaran a apujar la persiana i reclamen les ajudes promeses, «però ja, no en 10 anys», ha dit Castellarnau. Reclama també que se'ls paguin els ERTOs de força major des del 4 de juliol, «quan els nostres ingressos ja van començar a ser nuls», concreta.

«Lleida també som Catalunya»

El president de la Federació d'Hostaleria de Lleida ha recordat durant el manifest que ha llegit en la concentració del sector d'aquest dijous que «Lleida també som Catalunya». Lamenta que la Generalitat tenen «oblidat» aquest territori i reclamen una inversió «valenta i decidida» «si no volen un territori buit». També demanen que els polítics locals defensin el territori. «Si volem quedar bé sempre, serem rucs sempre", assegura. «Cal més respecte per la gent de Lleida».

  

  

Un grup d'hostalers han creat la plataforma NUC (Nova Unitat Ciutadana) i asseguren que si demà divendres no s'aixeca el tancament dels establiments, obrirem simbòlicament de manera reivindicativa.


Comentaris

envia el comentari