Catalunya Diari

Batuda de gossos assilvestrats a Alcarràs

Batuda de gossos assilvestrats a Alcarràs| Plataforma Animalista de les Terres de Lleida

 La Plataforma animalista Terres de Lleida ha estat alertada d’una possible batuda contra gossos assilvestrats al terme municipal d’Alcarràs, arran de l’atac a una granja de vedells de fa uns dies, la qual cosa no cal dir que lamentem.
 
La Plataforma i altres associacions proteccionistes hem protestat a través d’instàncies i denúncies per la manera com es fan aquestes batudes, però fins ara no hem tingut cap resposta.
 
Aquests dies ens hem personat al lloc dels fets. Per la zona hi havia caçadors amb armes i els seus gossos, però no hi havia Agents rurals ni cap altra autoritat. Per un dels camins propers a la zona hi hem trobat una gossa blanca amb el pèl ensangonat. Era mansa i bona. L’hem portat al veterinari que ha comprovat que tenia el cos ple de perdigons. En una gasolinera de la zona, ens han informat que en voltava un de negre amb sang a la pota. També ens han comunicat que a primera hora del matí uns caçadors han disparat contra un grup de gossos. La gossa que hem trobat és un d’ells? I els altres? Moriran dolorosament amb el cos cosit de perdigons? Tots són tan 'salvatges' com la gossa blanca?
 
Estem fent les coses malament. No es tracta de matar el missatger. El missatger ens alerta d’un perill, però ell no és el culpable. Ell és el resultat d’un sistema que no funciona. 
 
S’ha dictat una llei de protecció dels animals que no s’està complint. Molta gent té animals sense xipar, sense censar, les cries es regalen indiscriminadament, després s’abandonen, i ningú penalitza. Un cop abandonats crien, s’assilvestren i ja tenim un grup d’animals per fer punteria. 
 
No és obligatori tenir animals domèstics al nostre càrrec, però si es tenen ha de ser amb les condicions que marca la llei. I hi ha unes autoritats que aquesta llei l’han de fer complir. O no?
 
Plataforma Animalista de les Terres de Lleida


Comentaris

envia el comentari