Catalunya Diari

La biblioteca de l'EOI de Lleida organitza l'exposició #NoMoreMatildas

Aquest moviment denuncia la injustícia que han patit nombroses investigadores i científiques al llarg de la història

Imatge de l'exposició de l'EOI de Lleida
La biblioteca de l'EOI de Lleida organitza l'exposició #NoMoreMatildas | LleidaDiari.cat

La biblioteca de l'EOI de Lleida ha organitzat l'exposició #NoMoreMatildas, per celebrar que el dijous, 11 de febrer, és el Dia Internacional de la dona i la nena en la ciència. Aquesta mostra podrà visitar-se des del dia 1 fins al 14 de febrer.

A l'exposició s'hi pot trobar llibres, pel·lícules i plafons amb imatges reals i il·lustracions de grans científiques i investigadores, figures femenines que han estat imprescindibles, però que a la vegada també han esdevingut invisibles per la comunitat científica i per la societat en general.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Aquest moviment denuncia la injustícia que han patit nombroses investigadores

Aquest any l'AMIT (Asociación de Mujeres Investigadoras y Tecnólogas) ha engegat la campanya #NoMoreMatildas. Aquest moviment denuncia la injustícia que han patit nombroses investigadores i científiques al llarg de la història, quan els mèrits i els reconeixements dels seus descobriments s'atorguen als seus companys d'investigació o marits, només pel simple fet de ser dones.

Aquest fenomen es coneix com l'Efecte Matilda en honor a Matilda Joslyn Gage, la primera activista a denunciar-ho. La campanya vol acabar amb la manca de referents científics femenins, portant-les als llibres de text per despertar la vocació científica de les nenes. Us convidem a visitar la web https://www.nomorematildas.com/ i visualitzar el vídeo de la seva campanya https://www.youtube.com/watch?v=Fx0ztzf-2V0.


Comentaris

envia el comentari