Catalunya Diari

Les biblioteques de la UdL reobren al 50% d'aforament

Sales de lectura operatives, mentre continua la docència virtual

Imatge de la biblioteca del Rectorat de la UdL
Les biblioteques de la UdL reobren al 50% d'aforament | UdL

Les sales de lectura de les biblioteques de la Universitat de Lleida (UdL) tornen a estar disponibles per al públic des d'aquest dilluns, 23 de novembre, seguint el pla d'obertura progressiva d'activitats programat per la Generalitat de Catalunya.

L'aforament, segons els criteris del primer tram, està limitat al 50%. Mentrestant, la docència teòrica continua en format virtual, seguint les recomanacions del Govern. La recuperació de la presencialitat està prevista a partir de la quarta fase. Les biblioteques de la UdL obren aquesta setmana entre les 09.00h i les 19.00h, de dilluns a divendres. La de la Facultat de Lletres, a més, funcionarà tot el cap de setmana de 09.00h a 21.00h. Aquest darrer serà l'horari que s'apliqui a la resta d'instal·lacions a partir del dilluns, 30 de novembre. L'ampliació de l'aforament fins al 70% està prevista al tercer tram del pla de reobertura.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Quant a la docència teòrica, continua en format virtual, seguint les recomanacions de la Generalitat. Les excepcions són les pràctiques clíniques, les pràctiques externes i les activitats d'avaluació programades. La recuperació de la presencialitat està prevista a partir de la quarta fase d'obertura progressiva programada pel Govern, tot i que poden haver-hi modificacions.

Augment d'alumnes de primer curs a la UdL

Sembla que les biblioteques de la UdL necessitaran més espai que mai, després de confirmar la setmana passada un augment d'alumnes de cara al nou calendari. Concretament, El nombre d'alumnes matriculats als diferents Graus que ofereix la UdL és de 8.347, un 1,4% més que el curs passat. Els de primer curs són 2.138, un 4% més que l'any passat, i pel que fa als màsters, hi ha 555 nous estudiants, un 9% més. Destaquen l'augment de matriculats als graus d'estudis anglesos, Història de l'Art i Enginyeria Forestal. La Covid és, segons la UdL, alguna de les causes que han motivat aquesta pujada d'alumnes, ja que molts han decidit quedar-se a la ciutat davant la incertesa continua sobre les possibilitats de mobilitat.


Comentaris

envia el comentari