Catalunya Diari

Les biblioteques de la UdL reobren a un terç de capacitat

A partir del 16 de juny, en horari reduït de matí

Imatge d'arxiu d'una biblioteca de la Universitat de Lleida
Les biblioteques de la UdL reobren a un terç de capacitat | LleidaDiari.cat

Les biblioteques de la Universitat de Lleida (UdL) reobren al públic presencial a partir d'aquest dimarts, 16 de juny, després de l'aturada per l'estat d'alarma generat per la COVID-19.

Ho fan a un terç de la seva capacitat i en horari reduït de matí, de 10.00 a 14.00 hores. Les instal·lacions de la capital del Segrià s'uneixen així a les del Pla de la Massa del campus Igualada-UdL, que van reprendre aquesta activitat el 9 de juny.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La reobertura es fa pensant a oferir «un entorn segur»

La directora de la Unitat de Biblioteca i Documentació de la UdL, Montse Larios, destaca que la reobertura es fa pensant a oferir «un entorn segur». Per això, «els espais es desinfecten periòdicament i els llibres passen el període de quarantena de dues setmanes", explica. A més, els usuaris han d'accedir a les instal·lacions amb mascareta, utilitzar el gel hidroalcohòlic i respectar la distància física. Els seients que es poden utilitzar estan senyalitzats.

Si hi ha molta demanda, les biblioteques de la UdL donen accés prioritari als membres de la comunitat universitària. A banda de permetre l'estudi als llocs habilitats, les biblioteques de la Universitat de Lleida ofereixen el servei de préstec. L'accés a la col·lecció cal sol·licitar-lo al personal. El termini de devolució dels documents s'ha ampliat fins al 15 de setembre per tal d'evitar desplaçament innecessaris. Per la seua part, el Consell de l'Estudiantat reclama més hores d'obertura atès que es troben en període d'exàmens, així com la disponibilitat de les sales d'estudis dels diferents centres de la UdL.


Comentaris

envia el comentari