Catalunya Diari

El Biobanc de l'IRBLleida recull més d'11.000 mostres covid

Formen part d'un catàleg comú perquè la comunitat científica estatal en pugui disposar i estudiar-les

L'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) i els hospitals universitaris Arnau de Vilanova i de Santa Maria de Lleida van habilitar l'abril del 2020 circuits per recollir mostres dels pacients ingressats amb covid-19 per processar-les i emmagatzemar-les a través del Biobanc i poder-les usar en futurs projectes de recerca.

En catorze mesos, s'han recollit 11.265 mostres de 811 pacients, principalment biològiques de sang, plasma i sèrum i també, d'origen respiratori (broncoaspirats). Es recullen durant l'ingrés hospitalari de la persona i el seu seguiment posterior.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Formen part d'un catàleg comú de la Xarxa estatal de Biobancs perquè la comunitat científica pugui disposar de mostres SARS-CoV-2 de pacients que han patit la covid-19.

Pla mitjà d'una professional emmagatzemant mostres de pacients lleidatans amb covid-19 al Biobanc de l'IRBLleida
El Biobanc de l'IRBLleida recull més d'11.000 mostres covid des de l'inici de la pandèmia | LleidaDiari.cat

El Biobanc de l'IRBLleida és la unitat responsable de la gestió de les mostres

El Biobanc de l'IRBLleida és la unitat responsable de la gestió de les mostres i dades associades destinades a investigació.

Aquesta gestió inclou tots els processos de recepció, processat, emmagatzematge i posada a disposició de la comunitat científica les mostres biològiques, garantint en tot moment la qualitat de les mostres i la seva traçabilitat en compliment de la legislació vigent.

El Biobanc de l'IRBLleida engloba la investigació biomèdica de Lleida, tant del sistema sanitari (Hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria), com de la Universitat de Lleida (UdL).


Comentaris

envia el comentari