Catalunya Diari

El Biobanc de Lleida aconsegueix més de 200.000 € de finançament

Gràcies a l’ajuda Plataformes de l’Instituto de Salud Carlos III del Ministeri de Ciència i Innovació

Imatge d'un laboratori
El Biobanc de l’IRBLleida aconsegueix més de 200.000 € de finançament per oferir serveis a la comunitat investigadora | LleidaDiari.cat

El Biobanc de l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) ha aconseguit més de 200.000 € de finançament gràcies a l'ajuda Plataformes ISCIII (Instituto de Salud Carlos III) de suport a la I+D en Biomedicina i Ciències de la Salut 2020. Aquesta ajuda permetrà al Biobanc oferir serveis a la comunitat investigadora mantenint els seus estàndards de qualitat. La quantitat total és 205.700 € en tres anualitats, segons la resolució provisional que s'ha publicat aquest dimecres.

El Biobanc de l'IRBLleida, sota la direcció del Cap de Servei d'Anatomia Patològica de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida (HUAV), catedràtic d'Anatomia Patològica de la Facultat de Medicina de la Universitat de Lleida (UdL) i responsable del grup de recerca de Patologia Oncològica de l'IRBLleida, Xavier Matias-Guiu, és la unitat responsable de la gestió de les mostres i dades associades destinades a investigació. La seva tasca de gestió, que coordina Maria Ruiz Miró, inclou tots els processos de recepció, processat, emmagatzematge i posada a disposició de la comunitat científica les mostres biològiques, garantint en tot moment la qualitat de les mostres i la seva traçabilitat en compliment de la legislació vigent.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El Biobanc de l'IRBLleida realitza una important tasca en la gestió de mostres COVID-19

«Aquesta ajuda ens permet consolidar la Unitat per seguir donant suport als grups de recerca de l'IRBLleida, que estan involucrats en projectes d'abast internacional. És també un reconeixement a la tasca feta per Biobanc, que funciona, amb constant suport de l'administració pública des del 2004», ha assenyalat el responsable del Biobanc. Actualment, el Biobanc de l'IRBLleida realitza una important tasca en la gestió de mostres Covid-19. Fins a data d'avui, el servei científic-tècnic disposa de 7.483 alíquotes, que són mostres de plasma, sèrum, capa leucocítica, mostra de sang anticoagulada, i broncoscòpies, de 550 pacients.

Una Plataforma ISCIII de Suport a la I+D en Biomedicina i Ciències de la Salut presta serveis transversals de suport, amb la més alta qualitat cientificotècnica, a la comunitat investigadora, sota criteris d'eficiència, equitat territorial, priorització de les necessitats del sistema de salut, transparència, i governança responsable. Per a això, reuneix un conjunt de professionals i infraestructures, de diferents institucions, treballant de manera coordinada per a aconseguir els objectius establerts en el seu pla d'actuació.

Diferents convocatòries de suport a la recerca

L'Instituto de Salud Carlos III ofereix diferents convocatòries de suport a la recerca. En el cas d'aquesta convocatòria, només hi podien accedir els centres de recerca acreditats, com és el cas de l'IRBLleida. Aquesta convocatòria coincideix a la reorientació de les plataformes de l'ISCIII per a fer front a tres grans reptes.

D'una banda, pretén proporcionar una de les baules necessàries en la generació de valor industrial. En segon lloc, proporciona la distribució i cohesió geogràfica necessària d'accés a serveis cientificotècnics i col·laboració en el desenvolupament de projectes d'alt nivell. Finalment, aquestes plataformes neixen amb la perspectiva posada en el programa Horitzó Europa, amb l'objectiu de fer que els nostres grups siguin més competitius en el nou programa.


Comentaris

envia el comentari