Catalunya Diari

El Biobanc de Lleida recull més de 4.700 mostres de pacients amb Covid per cedir-les a la recerca

Es troben emmagatzemades i serviran per a futures recerques sobre aquesta malaltia

Imatge de mostres serològiques
El Biobanc de l’IRBLleida recull més de 4.700 mostres de pacients amb COVID-19 de Lleida per cedir-les a la recerca | LleidaDiari.cat

El Biobanc de l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) ha recollit fins ara 4.787 mostres de biològiques de sang, plasma i sèrum de 368 pacients que han patit la COVID-19. També una breu col·lecció de mostres d'origen respiratori (broncoaspirats). Aquestes mostres es troben emmagatzemades i serviran per a futures recerques sobre aquesta malaltia.

«Cal agrair als pacients que col·laboren cedint mostres, ja que són molt valuoses per recerques futures i també agrair a tots els clínics involucrats en el circuit de recollida de mostres», ha explicat la coordinadora del Biobanc, Maria Ruiz. L'objectiu d'aquesta iniciativa és participar en la creació d'un catàleg comú de la Xarxa Nacional de Biobancs perquè la comunitat científica pugui disposar de mostres SARS-CoV-2 de pacients que han patit la COVID-19.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

És la unitat responsable de la gestió de les mostres i dades

El Biobanc de l'IRBLleida és la unitat responsable de la gestió de les mostres i dades associades destinades a investigació. Aquesta gestió inclou tots els processos de recepció, processat, emmagatzematge i posada a disposició de la comunitat científica les mostres biològiques, garantint en tot moment la qualitat de les mostres i la seva traçabilitat en compliment de la legislació vigent. El Biobanc de l'IRBLleida engloba la investigació biomèdica de Lleida, tant del sistema sanitari (Hospital Universitari Arnau de Vilanova i Hospital Universitari Santa Maria), com de la Universitat de Lleida.


Comentaris

envia el comentari