Catalunya Diari

Els Bombers de Lleida denuncien la falta de mesures de seguretat contra la Covid-19

Cal destacar també que als bombers se’ls hi ha negat la reposició d'una mascareta quirúrgica durant la guàrdia de 24 hores

Imatge d'arxiu dels Bombers de la Generalitat
Recollida de firmes per interposar una querella criminal contra el cap de la Regió d’Emergències de Lleida | Judit Sabaté

El Sindicat de Bombers de la UGT està recollint signatures entre els efectius del parc de Lleida per interposar una querella criminal contra el cap de la Regió d'Emergències de Lleida, Jordi Solà i Gimeno, per presumpte atemptat contra la salut dels treballadors i treballadores.

Cal recordar que fa ja unes setmanes tots els sindicats de Bombers de la Generalitat van interposar una denúncia davant Inspecció de Treball en què demanaven mesures de prevenció, protecció i detecció precoç contra les possibles infeccions actives que es preveien a l'inici de campanya forestal, amb la incorporació de reforços laborals de campanya.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La incorporació del personal als parcs s'ha fet sense les mesures oportunes

Avui dia la incorporació del personal laboral de campanya als parcs s'ha fet sense les mesures oportunes: Ni proves PCR, ni mesures de distanciament, ni els EPI suficients, ni presa de temperatura a l'inici de la guàrdia... Una situació que ja ha provocat contagis en parcs com el de les Borges i/o Agramunt, arribant inclús al punt de tancar el parc de Calaf.

Cal destacar també que als bombers se'ls hi ha negat la reposició d'una mascareta quirúrgica durant la guàrdia de 24 hores. En aquest sentit, el cap de la Regió informava els efectius del cos que els parcs de bombers «no són espais públics i per tant no és obligatori l'ús de mascareta», una declaració que contradiu totes les directrius de Salut. Per tots aquests motius, el sindicat de Bombers de la UGT, cansat de tanta incompetència, negligència, irresponsabilitat i incoherència, «pensa arribar on calgui en la defensa de la salut dels treballadors i treballadores, així com de la població en general».


Comentaris

envia el comentari