Catalunya Diari

Revolta de comandaments dels Bombers per la falta de recursos i seguretat del cos

Els caps dels cos han signat una carta exigint «fets» i no només paraules al conseller Miquel Buch i al director general de Bombers

accident bombers
Imatge d'arxiu d'un servei dels Bombers. | Bombers de la Generalitat de Catalunya

Una quinzena de comandaments dels Bombers, entre ells el sergent de suport d'Operacions, el de suport de Prevenció i Gestió, el cap de l'Àrea d'Operacions o el cap de la Regió Metropolitana Sud i els caps de diversos parcs de l'àrea metropolitana de Barcelona, han exigit al conseller d'Interior, Miquel Buch, «fets» per solucionar la situació «deplorable» del cos després de les «paraules» que, segons denuncien, han fet els seus antecessors al càrrec i no han anat enlloc. Així, denuncien la «manca» de material, vehicles i personal. O la gestió «depriment» i una planificació que «no s'ajusta» a les necessitats operatives del servei.

També alerten que a causa d'aquesta situació, la seguretat dels efectius dels Bombers i dels ciutadans estan «compromeses" per la "desatenció reiterada i agreujada en el temps». I pregunten directament al conseller Buch: «Com és possible que vingueu, de nou, a fer una presa de contacte sense aportar solucions concretes, urgents i reals? No us han fet un bon relleu?». Buch ha rellevat el director general de Bombers que hi havia fins ara: Juli Gendrau ha deixat Bombers per passar a dirigir el Servei Català del Trànsit i Manuel Pardo ha passat a comandament políticament els Bombers, sent director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments.

Comandaments al capdavant de la protesta

En una carta que la quinzena de comandaments dels Bombers han enviat al Departament d'Interior, els signants acaben subscrivint que estan «farts de les bones paraules» i exigeixen «fets». Representants sindicals dels Bombers de la Generalitat de Catalunya ja van interpel·lar el conseller en la seva primera visita al complex central dels Bombers a Cerdanyola del Vallès però la carta que s'ha filtrat avui està signada directament per quinze comandaments del cos.

Des del sindicat de Mossos USPAC, des de Twitter, s'ha celebrat la carta dels comandaments dels Bombers de la Generalitat, i han lamentat que els comandaments del cos de Mossos «mai» han protestat per les condicions laborals dels agents dels Mossos.

L'equip directiu d'Interior: directors generals de Policia, Bombers, Protecció Civil i Trànsit.
L'equip directiu d'Interior: directors generals de Policia, Bombers, Protecció Civil i Trànsit. | Guillem RS

Comentaris

envia el comentari