Catalunya Diari

Els Bombers voluntaris de Lleida amenacen amb tancar parcs el 31 de gener

Com a mesura de protesta es negaran a cobrir les actuacions M1 tal com ja estan fent a Girona

Bombers d'Agramunt
Pla mitjà on es poden veure dos bombers del parc d'Agramunt | LleidaDiari.cat

Els Bombers voluntaris de la demarcació de Lleida amenacen de tancar els parcs a partir del 31 de gener perquè han arribat a una situació de «col·lapse» i no poden donar resposta sense el personal necessari. Jordi Fabra, caporal del parc de Coll de Nargó i secretari general de ASBOVOCA ha assenyalat que se sumen a les protestes iniciades pels companys de Girona i no cobriran les actuacions M1. En aquest sentit, ha lamentat que el Govern els faci servir com a «personal low cost» des de fa molt temps i ha assegurat que no es tracta tant d'un problema de material obsolet sinó de falta de personal. 

A la demarcació de Lleida hi ha 22 parcs de Bombers voluntaris i nou de funcionaris. Els Bombers voluntaris han fet una assemblea amb representants de tots els parcs aquest dilluns al vespre al parc d'Agramunt (Urgell). Han volgut posar de manifest la «deixadesa de la direcció general i comanaments intermitjos» després d'anys «denunciant mançanes del cos». Jordi Fabra ha lamentat que la gent no és conscient del problema que hi ha al cos i del risc que suposa no poder donar resposta a les incidències del territori.

Els bombers entregaran les claus dels parcs

El president de l'Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya (ASBOVOCA), Josep Maria Alcalá, ha explicat que a Lleida hi ha nou parcs de funcionaris i 22 de voluntaris més els de la Val d'Aran. En aquest sentit, assegura que si la situació no canvia abans de final de mes el dia 31 entregaran les claus al Departament d'Interior. Alcalá ha assegurat que no poden complir amb el reglament, ja que els caps estan «angoixats», pendents del mòbil les 24 hores del dia durant tot l'any i que hi ha hagut fins i tot «baixes per depressió». Per tot plegat, ha remarcat que Interior els ha «mentit» i no els ha «cuidat», motiu pel qual amenacen amb la vaga a final de mes. Cal recordar, que els bombers ja s'havien queixat en altres ocasions de la situació que estan vivint i que esls obliga a desenvolupar la seva feina en correctes condicions.

Bombers voluntaris de Lleida
Pla general on es pot veure un moment de l'assemblea de Bombers voluntaris de Lleida | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari