Catalunya Diari

El propietari dels supermercats Bon Preu retorna el seu fons d'inversió a Catalunya

Joan Font, propietari de la sicav Portfoli GT, torna a localitzar la seu social de l'empresa catalana de Madrid a Barcelona

Imatge d'arxiu del president de Bon Preu, Joan Font
Imatge d'arxiu del president de Bon Preu, Joan Font.   | CatalunyaDiari.cat

El propietari dels supermercats Bon Preu, Joan Font, ha tornat a localitzar a Catalunya la seu del seu fons d’inversió de capital variable (sicav), Portfoli GT. Segons ha avançat ‘Expansión’, la seu social d’aquesta societat es troba a la plaça Antoni Maura de Barcelona —la històrica seu de la Caixa i que ara és propietat del BBVA— des del passat mes de gener.

Cal recordar que el passat 15 de novembre, Joan Font va traslladar la seu social de la seva societat d’inversió Portfoli GT Sicav de Manresa (Bages) a Madrid, assegurant que el domicili social era conseqüència de l’absorció per part del BBVA de CatalunyaCaixa, que era la dipositària de la societat d’inversió, i van afegir que Font estava fent els tràmits necessaris per a retornar la seu de la societat d’inversió a Barcelona.

Un patrimoni de més de 9 milions d'euros

La sicav del president de Bon preu compta amb un patrimoni de 9.820.000 d’euros i es va constituir a Manresa quan encara existia Caixa Manresa. Aquesta entitat va acabar integrant a CatalunyaCaixa, que al seu torn va passar a formar part del BBVA, de manera que totes les sicavs vinculades a Catalunya Banc van traslladar automàticament la seva seu social a la ciutat financera del BBVA a Madrid.

Bon Preu crearà 1.300 nous llocs de treball

D'altra banda, l'empresa catalana que gestiona els supermercats Bon preu i Esclat va informar, el passat mes d'octubre, d'una gran inversió de cara als exercicis 2018 i 2019 de 200 milions d'euros. 

Una inversió que permetria contractar els serveis d'unes 1.300 persones al grup empresarial. Tanmateix, es preveia poder obrir 27 nous establiments, així com reformar-ne els ja existents, a més de la construcció d'una nova seu corporativa a Osona

D'aquesta manera, la plantilla passaria de 6.100 treballadors a aproximadament uns 7.400, una xifra, però, que es preveu assolir al tancament de l'exercici del 2019, quan acabi el termini de la inversió prevista. 


Comentaris

envia el comentari