Catalunya Diari

BonÀrea Corporació supera els 1.500 MEUR en vendes durant el 2016, amb un creixement del 5,5%

La firma obté un benefici net de 47 MEUR, prop d'un 8% superior a l'exercici anterior
Una de les botigues bonÀrea | ACN

BonÀrea Corporació, la nova denominació de Corporació Alimentària Guissona, va consolidar durant el 2016 les seves principals línies de negoci amb creixements tant en volums com en euros. Quant a facturació, la firma va assolir els 1.543 milions d'euros, un 5,5% més respecte al 2015. Pel que fa a resultat net, va obtenir 47,24 milions d'euros, un 7,9% superior a l'exercici anterior i, el 'cash flow' net es va situar en els 84,14 milions, un 10,6% per damunt del 2015. La companyia va créixer en totes les seves principals línies de negoci —alimentació, pinsos i energia— i va consolidar la seva intensa dinàmica inversora amb 45 milions invertits, un 8% més que l'any anterior. BonÀrea Corporació va tancar el 2016 amb una plantilla de 4.456 treballadors, 258 persones més que l'exercici anterior.

En l'àmbit de l'alimentació, cal destacar que les botigues BonÀrea van assolir el 2016 els 699 milions d'euros en vendes, un 7,6% més que l'any anterior i amb un augment en quilos del 8,9%. Al final de l'exercici, la corporació comptava amb 450 establiments BonÀrea, 263 supers BonÀrea i 187 botigues BonÀrea, situats a Catalunya, Aragó, Castelló, Madrid, Guadalajara, Andorra, Navarra i la Rioja —Aquestes dues últimes comunitats de nova implantació. Als altres canals de distribució —Cash & Carry, Horeca, industrial i exportació—, BonÀrea Corporació va obtenir 179 milions d'euros, amb un increment del 0,3% respecte al 2015.

 

Quant als pinsos, una altra de les seves principals activitats, la companyia va produir durant l'any passat en les deu fàbriques amb què compta 1,28 milions de tones de pinso, un 6,3% més que l'exercici anterior. La facturació en aquesta activitat va arribar als 339 milions d'euros, amb un increment del 3,2% respecte al 2015. Amb l'activitat d'Enginyeria i Energia la companyia va assolir els 258 milions d'euros, amb un creixement del 5%. Destaquen especialment les vendes a la xarxa de 48 gasolineres BonÀrea, «que un any més es van mantenir entre les més econòmiques de l'Estat», i que van comercialitzar 302 milions de litres de carburants, un 18% més que el 2015.

En Sanitat Animal l'entitat va obtenir vendes per valor de 22 milions d'euros, un 13% inferiors que el 2015, caiguda que BonÀrea Corporació atribueix principalment a una disminució del preu dels productes comercialitzats. Altrament, la companyia va seguir augmentant els serveis d'assessorament i gestió agrària que ofereix a agricultors i ramaders.

 

Durant el 2016, BonÀrea Corporació va continuar amb la seva habitual política de reinversió dels resultats, amb unes inversions totals de 45 milions d'euros, un 8% més que l'exercici anterior. El Centre Alimentari la Closa, situat a Guissona, a la Segarra, va modernitzar el seu ampli ventall d'activitats, amb nova maquinària, equipaments i adaptació i millora de les instal·lacions per obtenir la certificació IFS. També va dur a terme inversions en els processos productius per millorar la qualitat, productivitat, costos i millores logístiques, informàtiques i mediambientals, amb l'objectiu «d'arribar a més clients i poder oferir els productes amb la millor relació qualitat i preu del mercat».

 

La firma també va invertir en els establiments BonÀrea i durant el 2018 va obrir divuit nous supermercats i en va traslladar o ampliar divuit més, assolint els 450 establiments a finals d'any. Altrament, la corporació va inaugurar dues noves gasolineres, a Vila-real i Tàrrega, arribant d'aquesta manera a les 48 amb què compta el grup empresarial lleidatà. L'entitat va seguir generant ocupació l'any 2016, concretament 258 nous llocs de treball. En finalitzar l'exercici, la plantilla directa i subcontractada era de 4.456 empleats. Actualment, en el conjunt d'empreses que conformen BonÀrea Agrupa treballen 4.825 persones.Comentaris

envia el comentari