Catalunya Diari

La borsa per treballar a la campanya de la fruita registra el triple de peticions

Ginesta destaca la menor incidència de la crisi de la Covid-19 en el sector agroalimentari

Pla mitjà on es pot veure una màquina i treballadors recol·lectant peres a Lleida
Pla mitjà on es pot veure una màquina i treballadors recol·lectant peres a Lleida | LleidaDiari.cat

Un total de 9.122 persones s'han inscrit a la borsa específica del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) per treballar a la campanya de la fruita, el tiple que l'any passat i multiplicant gairebé per vuit les de 2017 i 2018, segons ha explicat el secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta.

D'altra banda, l'1 de juny s'incorporaran 52 tècnics contractats a través del programa de treball i formació del SOC i que desenvoluparan tasques d'intermediació, orientació i suport a temporers en municipis del pla de Lleida. Ginesta ha destacat la menor incidència de la crisi de la Covid-19 en el sector agroalimentari, ja que s'ha mantingut «més dinàmic» que la resta, cosa que fa preveure una «més fàcil recuperació».

Treball destina més de 2,5 MEUR a la campanya agrària per intensificar el suport

Josep Ginesta ha explicat aquest divendres el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha intensificat el seu suport a la campanya agrària 2020 i, en especial, a la de la fruita dolça destinant més de 2,5 milions d'euros al sector agrari amb diversos programes socials i polítiques actives d'ocupació davant els efectes de la Covid-19.

En aquest sentit, la conselleria destinarà 625.000 euros al programa de treball i formació del SOC que permetrà que ajuntaments de les comarques Segrià, Pla d'Urgell, Garrigues, Noguera i Urgell puguin contractar en total 52 tècnics que desenvoluparan durant quatre mesos tasques d'intermediació, orientació i suport a temporers i altres tasques relacionades amb el desenvolupament de la campanya de la fruita. És el cas dels consistoris d'Alcarràs, Torres de Segre, Aitona, Seròs, Bell-lloc d'Urgell, Soses i Bellpuig, Artesa de Lleida, entre altres. Aquest personal tècnic s'incorporarà l'1 de juny.

Altrament, l'Institut Català de Seguretat i Salut Laboral ha editat una guia amb recomanacions i mesures preventives dirigida als treballadors agraris, amb informació i formació per minimitzar el risc de contagi en la campanya de la fruita.


Comentaris

envia el comentari