Catalunya Diari

La botiga de bricolatge Brico Depôt de Lleida tancarà les seves portes

La cadena, propietat del grup britànic Kingfisher, abandonarà Espanya, Rússia i Portugal per motius econòmics

Imatge de la botiga a Lleida
Imatge de la botiga a Lleida | Prefire

  La cadena de botigues bricolatge, construcció i reformes Brico Depôt abandonarà la ciutat de Lleida. L’establiment, situat a la carretera d'Osca abaixarà la persiana després que el grup britànic Kingfisher, propietari de la marca, hagi anunciat que tancarà els 28 centres que Brico Depôt té a l’Estat Espanyol.

«Hem decidit sortir de Rússia, Espanya i Portugal», el comunicat del grup Kingfisher

Aquest dimecres, Véronique Laury, directora general de Kingfisher, ha emès un comunicat en el qual explicava els resultats econòmics del tercer trimestre de 2018. «Estem compromesos amb el nostre pla i amb la construcció d’un negoci fort a llarg termini i, amb aquest compromís, hem decidit sortir de Rússia, Espanya i Portugal», ha informat.

A Espanya, durant els últims anys, els números de Brico Depôt no han estat gens encoratjadors i les vendes de la cadena, només al 2017, van caure quasi en un 5 per cent. A més, la marca de bricolatge va haver de tancar la seva botiga de Castelló, al País Valencià, i va patir diverses reestructuracions sensibles, a nivell d’organigrama, i unes polítiques d’expansió al país pràcticament nul·les.

Pel que fa al 2018, Brico Depôt Iberia, que inclou Espanya i Portugal, ha acumulat un descens de les vendes d’un 1,3 per cent, amb una facturació total d’uns 306 milions d’euros.

Brico Depôt té 1.500 treballadors a tot l'Estat espanyol

Els rumors sobre el tancament de tendes, que ressonaven a l’Estat espanyol des de feia temps, s’han confirmat avui dimecres, 21 de desembre, tot i que l’empresa encara no ha explicat com i ni quan es farà la sortida del país, ni tampoc què passarà amb els 1.500 treballadors que la cadena té a Espanya.

Més enllà de Tarragona, Brico Depôt tancarà les seves tendes d'A Coruña, Alacant, Àlaba, Almeria, Astúries, les Illes Balears, Barcelona, Granada, Guipúscoa, Lleó, Lleida, Madrid, Navarra, Sevilla, Toledo, València, Valladolid i Zamora.


Comentaris

envia el comentari