Catalunya Diari

El brot de coronavirus detectat en una residència de serveis socials de Lleida acumula cinc casos positius

Salut ha fet 71 proves PCR a residents, treballadors i voluntaris, que resten aïllats a l'espera dels resultats

Imatge d'un tècnic del SEM prenent la temperatura a una persona migrant a Lleida en el marc del dispositiu per detectar casos de covid-19 entre els temporers que dormen al carrer
La Regió Sanitària de Lleida acumula set brots actius de coronavirus. | ACN

El brot de Covid-19 en una residència de serveis socials bàsics (de titularitat privada amb concertació de places públiques) de Lleida que es va començar a estudiar dimarts suma cinc casos positius, segons ha informat el Departament de Salut. D'aquests, tres són residents i els altres dos, un treballador i un voluntari.

El Departament de Salut ha recollit aquest dimecres 71 proves PCR entre els usuaris, treballadors i voluntaris d'aquesta residència de serveis socials on s'ha detectat un brot de la Covid-19 a Lleida. Segons Salut, totes les persones estan aïllades a l'espera dels resultats de les PCR. Les autoritats sanitàries han informat que es tracta d'una residència que havia estat testada en setmanes anteriors i que havia estat qualificada de verda, sense afectacions per coronavirus.

El d'aquesta residència no és l'únic brot actiu a les terres de Ponent. En aquest sentit, Salut ha assegurat que els altres sis brots detectats a la Regió Sanitària de Lleida (tres en empreses de fruita, un en una empresa agroalimentària, un en un bloc d'habitatges de la capital del Segrià, i un a la residència de gent gran Castillón) segueixen «sota control» i no es tenen noves dades. 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Nou equipament per allotjar aquelles persones que no poden fer aïllament a casa

L'Hotel Nastasi de la capital del Segrià ha entrat en funcionament aquest dimecres i se suma als altres equipaments disponibles per allotjar persones amb prova de la Covid-19 positiva o contactes estrets que no puguin fer l'aïllament correctament als seus domicilis. Actualment, segons ha explicat Salut, hi ha 111 persones allotjades en diferents espais com són l'Hotel Rambla de Lleida, o la casa de colònies La Manreana de Juneda (Garrigues). D'aquests, 61 són casos positius de coronavirus, mentre que els altres 50 són contactes.

El Departament de Salut ha remarcat que continuen treballant activament amb ajuntaments, consells comarcals, la Diputació de Lleida i altres departaments de la Generalitat, així com amb els serveis de prevenció de les empreses, per anar seguint totes les cadenes de transmissió del virus. Tot i que les comarques de Lleida són el focus principal de brots a Catalunya, ara com ara, el Govern no té previst realitzar cap tipus de confinament.


Comentaris

envia el comentari