Catalunya Diari

El Bus de la Salut realitza 8.437 PCR a Lleida des del mes de març

La previsió és que ‘el Bus de la Salut’ recuperi el 14 de setembre la circulació per la demarcació de Lleida, si la situació sanitària ho permet

Imatge dels especialistes del Bus de la Salut
L’equip del Bus de la Salut realitza 8.437 proves PCR a la demarcació de Lleida des del mes de març | LleidaDiari.cat

L'equip del Bus de la Salut, integrat per set sanitaris i un xofer, va iniciar el passat 14 de març la realització de tests de diagnòstic ràpid de la Covid-19 a la demarcació de Lleida, en col·laboració amb Atenció Primària del Departament de Salut. Des d'aquesta data i fins ara, l'equip ha realitzat un total de 8.437 proves PCR i 735 tests serològics a la demarcació de Lleida.

En una primera fase de la col·laboració, l'equip es va incorporar al programa Orfeu del Departament de Salut, de detecció massiva de casos COVID-19. Fins al 15 de juny, l'equip va realitzar 4.830 tests PCR i 735 tests serològics i van visitar més de 40 poblacions diferents de la demarcació. En una segona fase, del 15 al 27 de juny, l'equip va realitzar tasques de gestió de programacions i revisió de resultats i també van realitzar 82 tests PCR.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Va tornar a fer cribratge a tots els centres residencials

A partir del 29 de juny, i segons indicacions del Departament de Salut, l'equip del Bus de la Salut, fusionat amb l'equip d'atenció primària, va tornar a fer cribratge a tots els centres residencials del Segrià. Fins al 20 de juliol s'han fet un total de 3.525 PCR i s'han visitat de nou més de 40 espais, com residències o l'Hotel Rambla.

La PCR és prova que detecta el material genètic del virus. En les persones amb símptomes compatibles amb la Covid-19, la PCR positiva permet identificar-les i aïllar-les. Es realitza amb una mostra del nas i la gola, que el professional sanitari extreu amb l'ajuda d'un bastonet. Per la seva part, el test ràpid serològic és una prova que permet la detecció d'anticossos contra el virus SARS-CoV-2 a la sang. És a dir, confirma la resposta del sistema immunitari contra el virus. Es fa servir per avaluar l'estat immunitari de la població o de determinats col·lectius, i com a complement de la PCR en alguns casos. Es realitza amb una mostra de sang, que el professional sanitari extreu.

Calendari 'el Bus de la Salut'

La previsió és que 'el Bus de la Salut', projecte finançat per la Diputació de Lleida, recuperi el 14 de setembre la circulació per la demarcació de Lleida, si la situació sanitària ho permet. El mes de setembre s'informarà de les normatives sanitàries que s'aplicaran i del calendari del projecte.


Comentaris

envia el comentari