Catalunya Diari

El Bus Turístic arrenca la nova temporada de primavera a Lleida

Els usuaris tenen l’entrada gratuïta al Castell dels Templers

Bus Turístic de Lleida
Bus Turístic de Lleida | LleidaDiari.cat

Arriba una nova temporada del Bus Turístic a Lleida amb la primavera. Turisme de Lleida posa en marxa aquest servei a partir d'aquest dissabte, 13 d'abril, coincidint amb Setmana Santa. El bus operarà cada dia durant les vacances, fins al 21 d'abril, així com els caps de setmana de primavera i els festius de l'1 i 11 de maig.

El recorregut del Bus Turístic comença davant de la Paeria (a les 11, 12 i 13 del migdia i a les 4, 5, 6 i 7 de la tarda) i té una durada aproximada d'una hora. És un vehicle descobert d'una sola planta amb capacitat per a 44 persones. La línia uneix els dos turons de la ciutat i fa accessible la visita al Castell Templer de Gardeny, ja que els seus usuaris tenen l'accés gratuït al recinte medieval. Durant la temporada de primavera, el recorregut que realitza és la ruta històrica de la ciutat.

Els horaris i preus del Bus Turístic

La visita del Castell es pot realitzar amb el bus de les 11.00 i les 12.00 hores, els caps de setmana i festius, que és quan roman obert l'equipament, de 10 del matí a dos quarts de dues del migdia. El preu del tiquet de bus és d'1,20 € (el mateix que el bitllet senzill del transport urbà) i es poden utilitzar les targetes integrades (T-Temps, T-Nostra, T-Estudiant ATM i Emocity). El preu dels auriculars és de 50 cèntims. El Bus Turístic té un sistema d'àudio amb quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès), perquè els viatgers puguin escoltar durant el recorregut les principals referències de la ciutat. Per a més informació Turisme de Lleida tel 973-700319 c/ Major 31 o al web www.turismedelleida.cat

Bossòst prepara les úniques processons de Setmana Santa a la Val d'Aran

Bossòst es disposa a celebrar la Setmana Santa amb les úniques processons que es conserven a l'Aran. Prop de 200 veïns i veïnes participen en aquests passos singulars, que atrauen visitants provinents de diferents punts del Pirineu i França. Per aquest motiu, es preveuen restriccions al trànsit a la travessia de la carretera N-230 que ve Divendres Sant, 19 d'abril, amb la processó del Via Crucis (10.00 h) i la processó del Sant Enterrament (22.30 h).

Les processons tenen lloc el Divendres Sant i també el Diumenge de Resurrecció (21 d'abril), amb la processó de la Santa Trobada (13.30 h), que passa pels carrers de la població. Aquest any, a més, l'Associació de Setmana Santa ha renovat els vestits dels natzarens que porten el pas de la Verge de Pietat. A més de les processons, tenen lloc diversos actes i oficis, que comencen el Diumenge de Rams (14 d'abril).


Comentaris

envia el comentari