Catalunya Diari

Butsènit estrena la seva nova pista polivalent

Butsènit estrena la seva nova pista polivalent| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 La coberta està formada per panells sandvitx suportats per una estructura metàl·lica, una part dels laterals està tancada amb gelosia de cara vista i la resta amb unes cortines lliscants que permeten aïllar del vent, sol o pluja la part de la pista que convingui. La pista polivalent té unes dimensions d’aproximadament 550 metres quadrats dels quals se n’han cobert 350 metres quadrats, és a dir, el 60% de la superfície total. Aquesta actuació, que ha comptat amb una subvenció del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya, té un pressupost de 120.000 euros.
 
L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presidit l’estrena de la nova pista polivalent de Butsènit, en el marc de la celebració de la seva Festa Major. Les obres han consistit en la instal·lació d’una coberta per protegir l’equipament, de manera que resulti més funcional per a fer activitats en qualsevol època de l’any. A més, s’hi han instal·lat uns banys, un d’ells adaptat i un petit magatzem.
 
L’alcalde ha destacat la pluralitat d’usos d’aquest equipament, ja que es tracta d'un espai amb un component educatiu i un altre de social, amb la possibilitat de fer activitats esportives i d’oci. Ros considera que aquesta és la línia a seguir en les partides de l’Horta, creant equipaments socials com també hi ha a la ciutat, però amb un disseny que s’integri a l’entorn. Precisament la de Butsènit és, segons ha afirmat, una pista poliesportiva que respon al que ha de ser un equipament a la partida de l’Horta, amb personalitat, oberta i connectada amb el món agrícola. Tall de veu Àngel Ros
 
Per la seva part, tant el president de l’AV de Butsènit, Salvador Solsona, com el president de l‘AMPA de l’escola, Víctor Giró, han agraït a la Paeria el treball i l’esforç que hi ha posat en aquest equipament perquè sigui un espai obert a tots els veïns i s’han compromès a donar-li un bon ús.
 
Aplec de Butsènit
L’ermita de Butsènit s’ha omplert aquest diumenge amb motiu de la celebració de l’Aplec de la Partida. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presidit els actes que s’han fet al matí, que han començat amb la tradicional ofrena floral al monument en memòria a les 33 persones que varen perdre la vida creuant el riu Segre amb la Barca, a l’Aplec del 1921. L’alcalde, acompanyat del president de l’Associació de veïns de Butsènit, Salvador Solsona, de diversos paers, i la pubilla, Geni Morell, ha participat també en l’ofrena a la Mare de Déu de Butsènit, que ha precedit la missa solemne, oficiada per mossèn Josep Anton Pena. La cerimònia ha comptat amb l’actuació de la coral 'Petit Cor Cantador' de Torrefarrera.

 


En acabar l’eucaristia, s’ha fet el reconeixement a Josep Maria Murgó, conegut com 'Lo Felip'. L’alcalde li ha lliurat la insígnia de la partida de Butsènit i ha destacat el treball, la col·laboració i el servei d’aquest veí en benefici de la partida. En les seves paraules, Ros ha estès el reconeixement als qui també contribueixen al creixement de Butsènit i als qui ho faran en el futur.


 


 


A la tarda, tindrà lloc el concurs infantil de disfresses i la representació del musical Mamma Mia!. El programa de festes de l’Aplec de Butsènit continua demà, Diada de la Partida, amb diverses activitats infantils, esportives, l’homenatge a la gent gran i el sopar de germanor.Comentaris

envia el comentari