Catalunya Diari

Caixa Bank i Banc Sabadell en situació de risc tot i el canvi de seu social

Tot i la marxa de les entitats fora de Catalunya, el seu percentatge de negoci es genera principalment de l'interior

Moody's diu que CaixaBank i Banc Sabadell mantenen riscos malgrat el canvi de seu
Banc Sabadell patiria conseqüències en una hipotètica independència | Europapress

L'agència de qualificació creditícia Moody's ha afirmat aquest dijous que el, tot i el trasllat de les seus de Caixa Bank i Banc Sabadell fora de Catalunya, el conflicte polític pel que passa el país segueix suposant un «risc» per ambdues empreses, com a conseqüència de l'elevat percentatge de negoci que mantenen les entitats dins de l'autonomia.

  

  

En un comunicat, Moody's ha considerat que la «tensió política» entre Catalunya i el govern espanyol pot comportar volatilitat en l'activitat dels bancs amb més exposició a Catalunya, entre els quals destaca Banc Sabadell, que registra un 27% del seu negoci domèstic a l'interior de la comunitat, mentre que Caixa Bank marca les seves dades en un 22%.

Ha argumentat que les tensions polítiques perllongades probablement tindran un impacte negatiu en el consum, tant a Catalunya com en el conjunt d'Espanya, i ha alertat que com més duri el conflicte, més negatiu serà l'impacte sobre els bancs espanyols, particularment sobre aquells que tenen més exposició en terres catalanes.
 

Importants conseqüències negatives

Ha concretat que aquest impacte negatiu podria tenir forma d'una reversió en les tendències actuals de qualitat d'actius del banc, en una reducció dels volums de negoci o una deterioració en els seus actuals perfils de finançament sòlids.

L'agència ha considerat que la probabilitat d'una independència de Catalunya és «baixa», però ha afegit que, en cas que es produís, Caixa Bank i Banc Sabadell afrontarien conseqüències negatives malgrat haver mogut les seves seus, a causa de l'elevat pes del seu negoci a l'interior de les hipotètiques fronteres.


Comentaris

envia el comentari