Catalunya Diari

CaixaBank celebra a Lleida una jornada per a accionistes sobre economia global

Més de 60 accionistes de l'entitat han participat en la sessió formativa impartida per Roser Ferrer Ripoll, economista del departament de Planificació Estratègica de CaixaBank Research

Imatge de la jornada de CaixaBank a Lleida
Imatge de la jornada de CaixaBank a Lleida | LleidaDiari.cat

CaixaBank ha celebrat al CaixaForum Lleida una jornada de formació per a accionistes sobre economia global: perspectives i riscos. La sessió, on han participat més de 60 accionistes de l'entitat, ha estat impartida per Roser Ferrer, economista del departament de Planificació i Estratègia de CaixaBank Research, que ha explicat les claus macroeconòmiques per l'any 2019. El curs s'ha centrat a explicar les perspectives econòmiques i els focus de risc existents en l'àmbit global i ha aprofundit en aquests aspectes referents a l'economia espanyola.

La sessió, organitzada per Relació amb Accionistes de CaixaBank, forma part del programa de formació per a accionistes Aula, que té l'objectiu de difondre coneixements relacionats amb els mercats financers i l'economia. Aquest any, l'entitat impartirà setze cursos per tot el territori espanyol en ciutats com Barcelona, Madrid, València o Bilbao. L'objectiu de l'entitat és superar els 10.000 accionistes formats a finals d'aquest any.

Cursos impartits per escoles de reconegut prestigi com l'Institut BME o la UPF

L'entitat ofereix aquests cursos formatius presencials sobre mercats financers i conjuntura econòmica, que són impartits per escoles de reconegut prestigi com l'Institut BME o la UPF Barcelona School of Management. Com a novetat, aquest any també s'incorporen noves escoles de negoci, com l'Institut d'Estudis Financers o CaixaBank Research, que impartirà un dels cursos. A més, CaixaBank va crear a finals de l'any 2018 el programa Webinars Aula, per oferir seminaris de formació online per a accionistes detallistes, i al llarg d'aquest any, l'entitat impartirà 15 cursos de formació online.

Amb el llançament l'any 2010 del programa Aula, CaixaBank va ser la primera entitat de l'Ibex en oferir formació als seus accionistes. Des de llavors, més de 8.000 accionistes han participat en les jornades organitzades. A Lleida, CaixaBank compta amb més de 18.000 accionistes, que suposen el 3,2% de la base accionarial de l'entitat.

CaixaBank incrementa un 8% el finançament a clients particulars de Lleida

CaixaBank ha aprovat la concessió de noves operacions de finançament a particulars de les Terres de Ponent per valor de 149 milions d'euros durant el 2018. Els 149 milions d'inversió creditícia representen un increment del 8,6% respecte a el mateix període de l'any anterior. L'increment més destacat en el finançament del client particular s'ha produït en els préstecs hipotecaris, que ha crescut més de 8 milions d'euros. Durant el 2018 s'han concedit 75 milions d'euros a Lleida en préstecs hipotecaris, el que representa un augment del 12,27% respecte l'any 2017.

Destaca també l'evolució del crèdit al consum, que durant el 2018 ha crescut 3,7 milions d'euros a la demarcació de Lleida (s'han formalitzat noves operacions per valor de 74 milions d'euros), el que representa un augment del 5,3% respecte a el mateix període de l'any anterior. El director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, ha destacat «aquestes dades confirmen que la demanda interna continua sent el principal motor de creixement de l'economia». Masana es mostra esperançat en què «es mantingui aquest ritme favorable de creixement recolzat en elements favorables com la bona evolució del mercat laboral a les Terres de Lleida».


Comentaris

envia el comentari