Catalunya Diari

CaixaBank col·labora amb Fundació La Manreana en les sessions d’intervenció assistida amb cavalls

El projecte de teràpies eqüestres va destinat a nens, nenes i joves de les Terres de Lleida amb necessitat de rebre intervenció preventiva o reeducació

CaixaBank, a través d'una aportació econòmica de la Fundació "la Caixa", ha mostrat el seu suport al projecte de teràpies eqüestres de Fundació La Manreana que té com a objectiu oferir una intervenció preventiva a nens i nenes de les Terres de Lleida amb alguna necessitat especial. L'entitat social ha rebut una col·laboració de 5.000 euros.

Les sessions d'intervenció assistida amb cavalls s'adapten a la realitat de cada persona, requerint els professionals necessaris per acompanyar cada intervenció oferint la seguretat i qualitat desitjables. En casos d'infants i joves amb diversitat funcional de l'àrea física i poca autonomia en el control del cos i del desplaçament, és necessari un professional que guiï el cavall de la corda, un auxiliar lateral a banda i banda del cavall per tal de fixar el cos del genet que rep la reeducació postural, i la fisioterapeuta que marqui les pautes a seguir.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Un servei d'acompanyament i assessorament educatiu a les famílies

El servei de teràpies eqüestres també inclou un servei d'acompanyament i assessorament educatiu a les famílies així com les coordinacions, informes i tasques que afavoreixen la transferència del treball realitzat al dia a dia de cada usuari.

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank pot fer costat a la Fundació "la Caixa" en la seva labor social, detectant necessitats d'entitats socials locals com les de Fundació La Manreana i canalitzant una part del pressupost de la Fundació. El 2020, el 89% de les oficines del banc van donar suport a algun projecte social i van fer possible que milers de petites i mitjanes entitats socials solidàries poguessin accedir a ajudes econòmiques per tirar endavant els seus programes.

Imatge d'un nen en una teràpia eqüestre
CaixaBank col·labora amb Fundació La Manreana en les sessions d’intervenció assistida amb cavalls | LleidaDiari.cat

L'Acció Social, un dels pilars del Pla de RSC de CaixaBank

Fruit de la col·laboració entre la Fundació "la Caixa" i CaixaBank, el 2020, es va donar suport a més de 8.500 projectes de prop de 7.000 entitats socials de tot el país. Es tracta, majoritàriament, de projectes que aporten solucions en l'àmbit de la malaltia, la discapacitat, l'exclusió social, la pobresa infantil, els grans i l'envelliment. Des de l'inici de la crisi de la COVID19, Fundació "la Caixa" ha col·laborat, a través de CaixaBank, amb 1.700 projectes relacionats amb el proveïment d'aliments, material sanitari i emergències per donar resposta a les persones vulnerables més afectades per la pandèmia.

CaixaBank manté un compromís amb la inclusió financera i és l'única entitat present en el 100% de les poblacions de més de 10.000 habitants i en el 94% de les de més de 5.000. És també l'única entitat que ofereix microcrèdits a persones sense garanties ni avals, a través de MicroBank, per ajudar-los a impulsar els seus projectes personals i professionals.

A més de la seva contribució als projectes socials d'àmbit local, l'entitat dona suport, a través de la seva Acció Social, al programa de voluntariat corporatiu, amb més de 12.000 integrants, 4.600 dels quals han participat activament en més de 4.200 activitats durant 2020. Gràcies a ells, s'ha contribuït a ajudar a més de 133.000 persones vulnerables arreu de l'Estat en àmbits com l'educació financera, la inserció laboral, salut i pobresa infantil, entre d'altres.


Comentaris

envia el comentari