Catalunya Diari

CaixaBank activa la seva primera Setmana Social digital, amb prop de 200 activitats de voluntariat

El programa s'organitza en col·laboració amb prop de 100 entitats socials de tota Espanya

Imatge d'una noia amb un telèfon mòvil i un ordinador
CaixaBank activa la seva primera Setmana Social digital, amb prop de 200 activitats de voluntariat per a empleats i clients de l'entitat | LleidaDiari.cat

CaixaBank ha posat en marxa una nova edició de la seva Setmana Social que, per primera vegada a la seva història, es desenvoluparà majoritàriament de manera digital, arran de la crisi provocada per la Covid-19. Aquesta iniciativa té l'objectiu d'involucrar a empleats i clients del Grup CaixaBank i Fundació "la Caixa" en l'atenció als col·lectius més vulnerables, en col·laboració amb múltiples entitats socials de tota Espanya.

Per això, del 17 al 25 d'octubre els participants de la Setmana Social de CaixaBank podran formar part de prop de 200 activitats de voluntariat impulsades conjuntament amb unes 100 entitats socials de tota Espanya.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Aquesta iniciativa, que els anys anteriors ha comptat amb més de 70.000 participacions de voluntaris a més de 20.000 activitats, és un dels elements clau que concreta la vocació social tradicional del banc. L'Associació de Voluntaris de "la Caixa", amb milers d'adherits que exerceixen el voluntariat durant tot l'any, és el vehicle a través del qual es canalitza l'acció.

200 activitats de la Setmana Social

Per aquesta edició virtual de la Setmana Social, s'han programat un ampli ventall d'activitats a totes les províncies d'Espanya. Al tractar-se d'accions digitals, els participants podran accedir a les activitats que més els interessin encara que estiguin a una zona geogràfica diferent a la seva. El voluntariat digital es combinarà amb activitats presencials imprescindibles a determinats projectes socials.

Entre totes les iniciatives previstes, destaquen les de neteja del medi ambient, la reforestació de zones danyades, el desenvolupament de tallers de gel hidroalcohòlic, el contacte amb els nostres familiars de més edat, la reducció de les escombraries digitals per disminuir el consum d'energia en els servidors informàtics, la connexió virtual amb aquells que sofreixen solitud, l'enviament de dibuixos dels més petits a residències per empatitzar amb aquest col·lectiu, l'organització de tallers de reciclatge i estalvi de consum, així com la cobertura d'altres necessitats locals.

La proposta completa d'activitats i la seva evolució es poden seguir a través de www.voluntarioslacaixa.org. Al mateix temps, les persones implicades poden explicar les seves experiències i seguir altres publicacions amb el hashtag #SetmanaSocialDigital i #VoluntarislaCaixa.

La setmana social a Lleida

A Lleida, la Setmana Social s'articularà a través de compres solidàries a entitats que donen suport a persones amb discapacitat per promoure un consum més solidari.

Sobre la promoció del Voluntariat de CaixaBank

Acció Social de CaixaBank impulsa, a través de l'Associació de Voluntaris "la Caixa", el seu Programa de Voluntariat Corporatiu, format per empleats en actiu de l'entitat i el seu grup, de la Fundació "la Caixa", de jubilats i prejubilats d'ambdues organitzacions, així com d'amics, familiars i clients.

L'any 2020, aquesta iniciativa ha complert el seu quinzè aniversari de tasca solidària. El 2019, al voltant de 5.800 persones compromeses van formar part del voluntariat actiu de "la Caixa", participant a més de 7.000 activitats solidàries. Gràcies a això, s'ha contribuït a ajudar a més de 350.000 persones vulnerables de tot el país en matèria d'educació financera i inserció laboral, salut, pobresa infantil i altres.


Comentaris

envia el comentari