Catalunya Diari

La Fundació la Caixa i CaixaBank col·laboren amb el projecte de fusteria de Cal Carreter a Agramunt

Es tracta d’un projecte terapèutic dirigit a les persones amb discapacitat intel·lectual del centre ocupacional

CaixaBank, a través d'una aportació econòmica de la Fundació "la Caixa", ha mostrat el seu suport al projecte de fusteria de Cal Carreter del Grup Alba per generar ocupació terapèutica i en un futur nous llocs de treball.

El projecte de fusteria va néixer a partir de la demanda d'algunes persones usuàries del Grup Alba i pretén oferir-los una altra línia d'activitat artística- terapèutica a la qual es poden sumar i que pot resultar més afí als seus interessos i motivacions.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La fusteria els ha de permetre desenvolupar les seves aptituds i habilitats físiques i socials, canalitzar el seu potencial creatiu a través d'una altra forma d'expressió, reforçar la seva autoestima, i generar-los satisfacció personal. A més, els permetrà formar-se en l'ús d'eines i maquinària, així com en les principals tècniques per desenvolupar tasques de fusteria.

Imatge del projecte de la fusteria de CaixaBank
La Fundació "la Caixa" i CaixaBank col·laboren amb el projecte de fusteria de Cal Carreter a Agramunt | LleidaDiari.cat

Oportunitats laborals a alguna persona del centre ocupacional

L'activitat pot generar a mitjà termini oportunitats laborals a alguna persona del centre ocupacional i inclòs pot esdevenir un centre especial de treball a més llarg termini. Per altra banda, el projecte pretén produir una nova línia de productes de fusta amb valor social.

Aquests productes poden ser utilitzats pels serveis del Grup Alba, com ara material lúdic i educatiu per a l'Escola Alba, o es poden vendre per aconseguir ingressos que es reinvertiran en el projecte i que també serviran per finançar activitats de lleure.

A més de l'elaboració de productes, també es podran oferir serveis de manteniment de mobiliari urbà de fusta o treballs personalitzats per a empreses, com les caixetes niu que es van fer l'any 2020 pel Canal Segarra Garrigues.


Comentaris

envia el comentari