Catalunya Diari

La Cambra de Comerç de Lleida signa un conveni per a fomentar la inserció laboral dels joves

Es treballarà per tal de donar una resposta més adequada als joves, sumant esforços i alineant els recursos i tècnics

Imatge de la signatura del conveni a la Cambra de Comerç de Lleida
Signatura del Conveni Noves Oportunitats i Cambra de Comerç de Lleida | LleidaDiari.cat

El president de la Cambra de Comerç de Lleida, Jaume Saltó, i el gerent i representant legal de la UTE Noves Oportunitats - Lleida, Miguel Ángel Cruz, han signat un conveni de col·laboració d'ambdues entitats per sumar sinèrgies i donar una resposta integral a les necessitats del col·lectiu de joves inscrits a Garantia Juvenil.

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Lleida executa el Programa Integral de Cualificación y Empleo (PICE), que té com a objectiu incrementar l'ocupabilitat dels joves de 16 a 29 anys que ni estudien ni treballen, oferint-los un seguit de recursos d'atenció, orientació, formació i apropament a l'empresa, buscant la seva inserció o bé la seva reincorporació al món educatiu. La 'UTE NOVES OPORTUNITATS 2018-2020' que és la unió temporal de 10 empreses socials i privades que s'han consolidat com a recurs de referència en formació per a joves a la província de Lleida.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Actuant en les diferents comarques per poder arribar al màxim de joves. La destinació del programa de Noves Oportunitats Lleida 2018-2020, és el retorn del jove a la formació professionalitzada en competències i acompanyament a la formació reglada. O també acompanyament al món laboral, amb accions d'empoderament i de desenvolupament competencial, amb tutorització i mentoratge.

L'objecte d'aquest conveni és establir un marc global de col·laboració

L'objecte d'aquest conveni és establir un marc global de col·laboració entre la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Lleida i la "UTE NOVES OPORTUNITATS 2018-2020" per a la difusió de l'oferta de cursos i serveis que ambdues organitzacions duen a terme. Ambdues parts difondran i promocionaran entre els seus usuaris les activitats que es desenvolupin en el marc del present conveni de col·laboració, també col·laboraran de forma conjunta en la prospecció i captació d'empreses que vulguin acollir alumnes en pràctiques i/o contractar-los, i participaran
conjuntament en projectes d'ocupabilitat i formació de joves.

Amb la coorganització i suport en els diversos actes i accions desenvolupats les entitats cerquen incrementar l'ocupabilitat dels joves. Les dues entitats atenen i formen anualment més de 550 joves que, a partir d'ara, gaudiran dels recursos que ambdues entitats fiquen al seu abast. La finalitat final del conveni és ajudar als nois i noies lleidatans, inscrits a Garantia Juvenil, a trobar una alternativa laboral o educativa mitjançant una atenció personalitzada, una formació específica, un suport en la recerca de feina i altres accions organitzades a tal efecte.


Comentaris

envia el comentari