Catalunya Diari

Educació habilita un canal de Telegram per informar a les famílies d'incidències a l'escola

Les dades també estaran disponibles en pàgines web

Una mà sostenint un mòbil
Imatge d'arxiu d'una mà sostenint un mòbil.   | Pixabay

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha anunciat aquest dimecres que habilitaran un canal de Telegram per informar les famílies de la situació i les possibles incidències del centre educatiu dels seus fills i un altre, també en aquesta aplicació de missatgeria, però adreçat a professors. Ho ha dit en declaracions a la premsa després de visitar l'Institut Joan Miró de Cornellà de Llobregat acompanyat, entre altres, del delegat de la Generalitat a l'àrea de Barcelona, Juli Fernàndez.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!


Les dades sortiran de l'aplicatiu 'Traçacovid', que els centres faran servir per informar al llarg del dia de possibles incidències i de les seves resolucions. Com ja va anunciar a mitjans d' agost el mateix Bargalló, aquesta aplicació permetrà els directors d'escoles i instituts, o aquells responsables que designin, d'informar en temps real de casos sospitosos, cribratges, resultats de proves i altres dades rellevants sobre la pandèmia de Covid-19 i el seu centre. Bargalló ha detallat que la informació d'aquests canals també estarà disponible als webs del Departament de Salut i del d'Educació.

«L'única manera d'acabar amb els rumors i les notícies falses a l'escola és ser transparents», ha assegurat el conseller, que ha destacat l'aposta "obligada" de Salut i Educació per la transparència. «Som conscients que estem en una situació social de neguit per a l'escola i la societat i que aquest neguit exigeix informació i transparència», ha subratllat. A més, ha explicat que han transmès, tant ell com la consellera de Salut, Alba Vergés, una carta al professorat i a les direccions de centre, perquè la remetin a les famílies, informant de «les mesures d'higiene i prevenció que caldrà seguir a partir del 14 de setembre», quan comenci el curs.

Bargalló ha aprofitat per reclamar «una solució ja» al govern espanyol per a les famílies que hagin d'atendre fills o altres familiars en quarantena. Ha afirmat que el Govern sap «com donar-la», però que no ho pot fer «jurídicament», per la qual cosa ha instat l'Estat a permetre l'actuació de la Generalitat. I ha advertit: «No pot començar el curs escolar amb la incògnita per a les famílies».


Comentaris

envia el comentari