Catalunya Diari

Canvien la senyalització a la plaça Espanya de Lleida

Es durà a terme la modificació de les direccions permeses pels vehicles que procedeixen de l’avinguda Catalunya, per millorar la seguretat viària

Imatge del plànol del canvi de sentit de trànsit a Lleida
Canvi de la senyalització a la plaça Espanya | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida durà a terme demà una modificació de la senyalització horitzontal a la plaça Espanya, per tal de millorar la seguretat viària en un punt molt transitat del centre de la ciutat.

El canvi afecta els vehicles que venen de l'avinguda Catalunya, en direcció al pont de la Universitat, un tram amb tres carrils de circulació. Al de l'esquerra, on fins ara calia fer el gir obligatori cap a l'avinguda de Madrid, passa a estar autoritzat també seguir cap al pont. El carril del mig es manté inalterat, en direcció cap al pont, i el carril de la dreta obligarà ara a girar cap a l'avinguda de Madrid o l'avinguda Joana Raspall, en direcció Saragossa (vegeu arxiu adjunt).

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

També afectarà l'òptica dels semàfors

Fins ara, des d'aquest carril es permetia també seguir recte. La modificació de la senyalització, que també afectarà l'òptica dels semàfors, obligarà a tallar un carril entre les 08:30 i les 12:00 hores de demà. El regidor de Mobilitat, Vialitat, Trànsit i Horta, Joan Ramon Castro, ha destacat que aquesta mesura ha de permetre una major agilitat del trànsit i que es porta a terme per tal de garantir una direccionalitat lògica, ja que ara portava a confusió.

De la mateixa manera, Castro ha anunciat que en aquesta mateixa zona, concretament, a la cruïlla de Lluís Companys amb l'avinguda de Catalunya, s'ha procedit a la instal·lació d'un semàfor per a bicicletes i Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) que permetrà que passin de manera prioritària i sense interrupció, doncs és un semàfor en ambre. Castro ha assenyalat que aquesta és una mesura que han reclamat les associacions i plataformes de bicicletes i VMP al llarg de les reunions periòdiques que es fan i s'ha estimat oportuna la seva instal·lació.


Comentaris

envia el comentari