Catalunya Diari

El CAP Onze de Setembre ja ofereix el servei de rehabilitació amb hidroteràpia

Està indicat per a nombroses patologies, però les prescripcions més habituals són els problemes neurològics i de l'aparell locomotor

Piscina CAP Onze de Setembre
Piscina CAP Onze de Setembre | LleidaDiari.cat

El CAP Onze de Setembre de Lleida ofereix des d'aquest mes de març el servei de rehabilitació amb hidroteràpia. És un tractament complementari del servei de rehabilitació i està indicat per a nombroses patologies, però les prescripcions més habituals són els problemes neurològics i de l'aparell locomotor.

Aquest tractament, que gestiona a Lleida Gestió de Serveis Sanitaris (GSS), consolida el programa general de rehabilitació i pretén contribuir a millorar la qualitat de vida dels pacients. Es tracta d'un servei únic a les comarques lleidatanes, que fins ara només s'oferia a la sanitat pública catalana a l'Hospital Universitari de Bellvitge. El CAP Onze de Setembre preveu portar a terme unes 8.000 sessions anuals, amb una mitjana d'unes 30 persones al dia.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Compta amb una piscina de 37,84 metres quadrats

La instal·lació, situada a la planta -1 del CAP Onze de Setembre, compta amb una piscina de 37,84 metres quadrats i un passadís de marxa, a més de vestuaris masculí i femení. En total, l'àrea d'hidroteràpia disposa de 243 metres quadrats de superfície. La hidroteràpia es presenta com un complement terapèutic important en el tractament de persones amb problemes funcionals. A més de ser percebut pel pacient com una experiència agradable, la flotació, la temperatura i l'efecte relaxant de l'aigua es combinen per facilitar la potenciació muscular, millorar la capacitat de moviment, potenciar i elastificar la musculatura i disminuir l'espasticitat.

Segons el Departament de Salut, aquest servei està indicat per a nombroses patologies (reumatològiques, cardiovasculars, geriàtriques, pediàtriques), però les prescripcions més habituals són els problemes neurològics (ictus, lesions medul·lars i paràlisis cerebrals) i de l'aparell locomotor (fractures, raquiàlgies i síndromes d'immobilitat). Així, per exemple, està especialment indicat per accelerar el procés de recuperació en algun tipus de pacients, com els que tenen fractures de les extremitats inferiors, ja que es reeduca la marxa amb més facilitat.

Per poder beneficiar-se del servei, cal una valoració mèdica inicial

Per poder beneficiar-se del servei, cal una valoració mèdica inicial, a partir de la qual es programen els tractaments en funció de les característiques del pacient i la seva patologia. Es poden portar a terme sessions individuals o grupals, i sempre són supervisades pels terapeutes. El servei disposa de professionals formats en el camp de la teràpia aquàtica. Tenint en compte les diferents propietats de la hidroteràpia i les diferents indicacions, l'ús de la piscina es preveu ampliar a altres grups o entitats que se'n puguin beneficiar, segons han explicat des de Salut.


Comentaris

envia el comentari