Catalunya Diari

Cap de setmana sense morts a les carreteres catalanes

Les principals afectacions han estat a les vies d'accés a la muntanya, sobretot per l'esllavissada a la C-13 a Llavorsí

Aquest cap de setmana, des de les 15.00 hores de la tarda del divendres fins a les 20.00 hores del vespre d'aquest diumenge, no hi ha hagut cap víctima mortal en accident de trànsit a les carreteres catalanes. 

Pel que fa a la mobilitat de retorn a l'àrea metropolitana de Barcelona, la tarda de diumenge ha transcorregut amb poc volum de trànsit i escasses incidències viàries, bona part d'aquestes en zones de muntanya. Per facilitar l'operació retorn d'aquest cap de setmana, s'han habilitat mesures especials a la C-55 a Castellgalí, a la C-17 a Ripoll i a la C-16 a Berga i Cercs.

Les principals retencions

Les principals retencions han estat a la C-16 a Riu de Cerdanya (6 km) i entre La Nou i Olvan (2 km) en sentit Manresa; a la C-28, 6 km de retenció a Naut Aran en sentit Vielha; a l'N-154, 2 km a Llívia cap a Puigcerdà; i 2 km més a l'N-152 a Puigcerdà cap a l'accés a l'N-260. També s'han registrat 4 km a l'N-340 a Altafulla (Tarragonès) en sentit nord; 2,5 km a la C-32 sud per un accident a Castelldefels que ha obligat a tallar el tram de túnels de Sitges fins al punt de l'accident per evitar que hi hagués vehicles aturats dins els túnels) en sentit Barcelona; 3 km a la C-58 per un accident a Montcada i Reixac (Vallès Occidental) en sentit Barcelona; i a la BV-5105, 2 km a La Roca del Vallès cap a l'accés a la C-60.

A banda, cal destacar, dues esllavissades que s'han produït aquest cap de setmana a la C-13 que han provocat problemes entre Llavorsí i Rialp (Pallars Sobirà) des de divendres al migdia fins al vespre, amb pas alternatiu, tall total des d'aleshores fins a les 14.38 hores d'aquest diumenge, quan s'ha tornat a donar pas alternatiu en un sol carril. L'altra esllavissada ha estat a Camarasa, aproximadament, entre les 12.00 i les 14.00 hores del migdia d'aquest diumenge, una pedra de grans dimensions ha obligat a fer pas alternatiu, fins que s'ha pogut restablir la circulació.

Volum de trànsit cap al Pirineu, Puigcerdà i Andorra

Aquest darrer dissabte del 2019 va haver-hi problemes durant el matí tant per volum de trànsit cap al Pirineu, Puigcerdà i Andorra, com per l'esllavissada a la C-13 entre Llavorsí i Rialp. Els principals problemes es van localitzar a la C-28, amb 13 km de retenció entre Naut Aran i les pistes d'esquí de Baqueira; a la C-16, 8 km de retenció entre Cercs i Guardiola de Berguedà en sentit Túnel del Cadí; a l'N-145, 6 km de retenció entre les Valls de Valira en sentit Andorra; a l'N-260, 2 km de retenció a Puigcerdà en sentit nord; a la C-17, 2 km de retenció per un accident a Tagamanent en sentit Vic; i a la C-65, un km de retenció per un accident a Santa Cristina d'Aro en sentit Llagostera.

Pel que fa a la resta d'afectacions, les principals incidències viàries de la tarda de divendres van tenir lloc, a banda de la C-13 a Llavorsí, a l'N-145, 4 km a les Valls de Valira per entrar a Andorra; a la C-58, 4 km entre Ripollet i el Nus de la Trinitat per vehicle avariat, que alhora va provocar 2 km a la C-33 a Montcada i Reixac en sentit Barcelona; a la Ronda Litoral, quatre km entre Sant Adrià del Besòs i el Bon Pastor en sentit Besòs; i a l'autovia A-2, 2 km a Cornellà de Llobregat, en sentit Martorell, per un accident.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari