Catalunya Diari

Carles i Baches, d'ICV Lleida, inicien la campanya d'informació fins al 7 d'octubre

Carles i Baches, d'ICV Lleida, inicien la campanya d'informació fins al 7 d'octubre| Redacció - Fotografia: ICV Lleida

 Els dos precandidats obren aquest dimarts la campanya d'informació, mentre que els dies 7 i 8 d'octubre se celebraran les votacions per determinar el candidat d'ICV Lleida a les properes municipals
 
Les dos candidatures que s'han presentat a les primàries d'ICV Lleida han superat amb escreix el requisit d'una desena d'avals, necessaris per esdevindre oficialment candidats a les primàries de la formació ecosocialista a la ciutat de Lleida. A partir de dimarts i fins el dia 7 d'octubre, els pre-candidats podran exposar en detall a la militància els arguments que defensaran si acaben essent designats alcaldables. La votació en urna se celebrarà els dies 7 i 8 d'octubre, jornada en què s'efectuarà l'escrutini i es proclamarà el cap de llista d'ICV per a les properes municipals a la ciutat de Lleida.


Comentaris
Josep Roman @josep_roman
Sobre les Primàries d’ICV\r\nVoldria exposar la meva opinió sobre el procés de primàries que ha obert ICV, i també sobre els candidats que hi ha fins ara, encara que no sóc militant ni simpatitzant d'ICV. Sóc d’esquerres i crec què el que passi a ICV afecta a tota l'esquerra de Lleida.\r\n\r\nRespecte al procés. Les primàries són un exercici de democràcia. L'executiva deu en tot moment garantir un procés transparent sense inclinar-se per cap candidat. Hi ha dos candidats, i, per tant, cal extremar l'imparcialitat. En aquest sentit, no és correcte que el president Ballesté manifesti més simpatia per un no militant, perquè dels dos que es presenten només un és no militant, l'Eduard Baches.Tinc presència en les xarxes socials (@josep_roman), i us puc dir que l'elecció de Baches és entre els tuiteros una certesa. Hi ha qui ja el felicita públicament. Es un secret a veus que Baches ha estat cooptat pels membres més influents de l'executiva (Vilà, Ballesté o Sisteré, entre d'altres), i que és el preferit de l'"aparato" actual. Tot això, a més d'una falta de elegància envers l'altre candidat, fa sospitar que les primàries a Lleida puguin ser una farsa, màrketing cara la galeria. Els militants i simpatitzants d’ICV no s’ho mereixen.\r\n\r\nRespecte al candidat Baches. És, en la meva opinió, la pitjor opció que pot escollir ICV. M'explicaré. Hi ha a la Paeria, com tothom sap, tradició de pacte entre ICV i PSC. Si Eduard Baches és escollit regidor, aquesta línea de col·laboració perilla per la seva trajectòria anterior, especialment la seva sortida del PSC. Baches ha demostrat aquests anys que acumula molta rancúnia envers els seus antics correligionaris. Això, si és escollit regidor, no serà bo per la ciutat. El seu activisme en la PAH és meritori, però enterbolit per la seva maniobra per què la PAH s'involucrés amb ICV. En negar-se aquesta plataforma Baches la va abandonar. Hi ha sospites de si l'ha va voler instrumentalitzar en benefici propi.\r\n\r\nFinalment, Baches no ha pogut consolidar una posició laboral estable fins a dia d’avui, a diferència de Carles, i per tant té tots els números, si és escollit, de convertir-se en un "funcionari" de la política. Això vol dir que s'aferrarà al càrrec tot el que pugui, perquè per ell és una opció laboral. \r\n\r\nPer tot això, crec amb sinceritat, que Baches no és la millor opció per encapçalar la candidatura d'ICV. En política cal enfrontar-se quan toca, però també cal sumar quan convé als interessos dels ciutadans. Crec que amb Baches, PSC i ICV mai sumaran, ans al contrari, hi haurà lluita entre germans d’esquerra. Baches ja ha deixat clar els seu objectius: un frontisme comuner d'esquerres contra el PSC. Mal camí! \r\n\r\nSi aquestes reflexions serveixen als militants i simpatitzants d'ICV per tenir una opinió més fonamentada, sigui la que sigui, em dono per satisfet.

envia el comentari