Catalunya Diari

Carles Puigdemont podria aparèixer per sorpresa durant la campanya del 21-D

Una estratègia que podria donar la volta als sondejos electorals que situen Junts per Catalunya en quarta posició

Carles Puigdemont en la roda de premsa a Brussel·les
Imatge del president Carles Puigdemont en una roda de premsa a Brussel·les | CatalunyaDiari.cat

El president Carles Puigdemont podria presentar-se a Catalunya durant la campanya d'eleccions del pròxim 21 de desembre: «La intenció és tornar per sorpresa abans del 21, el que provocaria una revolada internacional molt gran», publica el portal 'El Confidencial'. 

Segons el mitjà citat, fonts pròximes al president han «parlat que —Puigdemont— es presenti qualsevol dia entre l'11 i el 17 de desembre a un míting a Girona». 

«El risc és que la policia el detingui quan trepitgi terres espanyoles, però la repercussió mediàtica seria brutal. Del que no hi ha dubte és que amb això es podria trencar la campanya electoral», han afirmat certes fonts a 'El Confidencial'. No obstant, les fonts asseguren que ja s'hauria dissenyat la ruta a seguir des de Bèlgica a Espanya. 

Si Puigdemont es presentés a Catalunya el 21-D, s'enfrontaria a un altre problema, ja que aquesta fugida de Bèlgica suposaria desobeir la Justícia belga, la qual ha protegit al president fins ara.

D'altra banda, els rèdits electorals calculen que l'aparició de Puigdemont a terres catalanes provocaria un major nombre de vots per al partit de Junts per Catalunya, ajudant-lo a guanyar posicions, ja que, segons els últims sondejos, el partit de Puigdemont podria quedar en quarta posició. 

El calendari a favor de Puigdemont 

Els partidaris de Puigdemont tenen el calendari a favor seu per a dissenyar aquesta escapada del president a Catalunya, ja que el pròxim 4 de desembre, Puigdemont ha de presentar-se davant la Justícia belga, la qual després haurà de decidir si l'extradeix a Espanya o permeten que es quedi al país. 

«No s'espera una resposta definitiva fins, com a mínim, mitjans de desembre, que pot ser una mica més tard per a no coincidir la data de la decisió judicial amb la campanya electoral, què s'acaba el pròxim 19 de desembre», expliquen les fonts al citat mitjà. 


Comentaris

envia el comentari