Catalunya Diari

Càrregues policials en la concentració a favor dels 4 joves detinguts

Cà rregues policials en la concentració a favor dels 4 joves detinguts| Redacció - Fotografia: Acampada a Lleida / Joventut sense futurDimecres 6 d'abril a les 12.00 hores, tres joves estudiants participant de l'acampada de la Universitat de Lleida van ser detinguts pels Mossos d'Esquadra quan sortien de l'edifici i es dirigien cap al Campus de Cappont. Segons els agents, els detinguts haurien llençat diversos papers que hi havia sobre les taules de treball, causat lesions lleus a la gerent, tirat uns papers encesos en un paraigüer i, a la sortida, haurien arrencat un extintor que van buidar per les escales de l’edifici, quan van intentar entrar a la força a la seu del PP de Lleida.

Després de conèixer la notícia, desenes de persones es desplaçaren a les portes de la comissaria per mostra'ls el seu suport. A partir de les 17.00 hores, la concentració es convertí en una manifestació que va recórrer els principals carrers del centre de Lleida tallant el trànsit per tal d’informar als veïns del succeït.

A les 19.30 hores, ja eren un centenar de persones els que exigien l'alliberament del Pablo, l'Adrià i el Germán. Segons un comunicat de l'Assemblea de Joves de Lleida, en tot moment els agents van tenir "una actitud provocadora i bel·ligerant amb els concentrats que desembocà amb una càrrega indiscriminada, desproporcionada i molt contundent (veure vídeo). Enmig d’aquesta es va produir la detenció del pare d’un dels detinguts, que es trobava allí amb la resta de la família per tal de preguntar per l’estat del seu fill".

Per aquest dijous han convocat una concentració a les 09.00 hores davant dels Jutjats de Lleida, on passaran a disposició judicial els tres detinguts després de passar la nit a la comissaria.


Comentaris
DAVID BACHILLER
El principal que jo veig aquí és que NO HI HAVIA CAP DISTURBI (avalot). Per tant, és injustificat que actués aquest cos especialitzat.
Oscar
Tallar el carrer, és el que estaven fent, sí que és un disturbi
MARTA
I per tallar un carrer es necessari que et peguin?
Nestor
Quan estan tan aprop de casa seva...

envia el comentari