Catalunya Diari

La Casa d'Andalusia de Lleida nomena «andalús de l'any» a l'expresident de la Generalitat, José Montilla

L'entitat va decidir atorgar aquest premi a Montilla al valorar la seva contribució a bastir ponts d'unió

L'expresident de la Generalitat i Senador, José Montilla
L'expresident de la Generalitat i Senador, José Montilla | Cedida

La Casa d'Andalusia de Lleida lliurarà el 3 de març el guardó d'Andalús de l'Any 2018 - Premi a la Concòrdia a l'expresident de la Generalitat i exprimer secretari del Partit dels Socialistes de Catalunya, José Montilla. El guardó reconeix la tasca de l'actual senador per designació autonòmica a perseguir el consens i vies alternatives sense renunciar al seu compromís amb Catalunya i amb la resta de territoris.

L'entitat concedeix el guardó d'Andalús de l'Any - Premi a la Concòrdia per segon any consecutiu amb l'objectiu de reconèixer la trajectòria de personalitats que busquin el consens i punts de trobada entre els diferents pobles d'Espanya. En un clima d'incertesa política i social viscut durant els últims mesos a Catalunya, la Casa d'Andalusia va decidir atorgar aquest premi a José Montilla al valorar la seva contribució a bastir ponts d'unió, una preocupació de la qual ha fet gala al llarg de la seva trajectòria política, tant en la defensa del seu lloc d'origen com de la terra que el va acollir a través de l'impuls d'eixos d'entesa. 

Entre els diferents motius de la decisió de la Casa d'Andalusia de Lleida figuren gestos com el que va protagonitzar l'expresident quan va abandonar el Senat en el moment de votar l'aplicació de l'article 155 de la Constitució i el cessament del Govern de la Generalitat. José Montilla ha expressat llavors que «les veus de diàleg no han estat escoltades ni en un costat ni en l'altre». En l'anterior edició, la Casa d'Andalusia de Lleida va atorgar el premi al vicesecretari de Coordinació Política del Partit Popular andalús, Toni Martí, per haver desmuntat els «falsos tòpics» sobre Catalunya gràcies a una curta estada a Girona i a un comentari que es va fer viral a les xarxes socials.


Comentaris

envia el comentari