Catalunya Diari

El Casal de la Dona de la Paeria ofereix tallers d'autodefensa feminista

La primera edició, que comença aquest dijous, compta amb 30 dones inscrites

Imatge d'arxiu | Cedida

La regidora d'Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, assisteix aquest dijous a la sessió amb què s'inicia el Taller d'Autodefensa Feminista que organitza el Casal de la Dona. Prop de 30 dones s'han inscrit en la primera edició d'aquesta activitat.

El taller, una de les novetats del programa Activa't al Casal, es realitza al Centre Cívic del Centre Històric. Se n'han programat dues edicions, de sis sessions cadascuna. La primera comença avui i finalitzarà el 17 de desembre; la segona tindrà lloc del 9 gener al 17 de març. S'ofereixen una trentena de places en cada curs i cal inscripció prèvia.

Una eina de reforç de la seguretat i de l'autonomia de les dones

L'autodefensa feminista és una eina de reforç de la seguretat i de l'autonomia de les dones. El taller del Casal de la Dona pretén treballar la connexió entre el cos i la ment per augmentar l'autoestima i millorar les capacitats de resposta davant possibles atacs o agressions masclistes.

  

  

Altres objectius del taller són:

  

  

- reaccionar davant una situació d'assetjament o abús.

  

  

- adquirir nocions bàsiques per a defensar-se físicament.

  

  

- millorar l'autoestima i la percepció d'una mateixa.

Cada sessió consta de dues parts

Cada sessió consta de dues parts. En una, es treballen aspectes psicològics de la violència, l'autopercepció personal i la millora de l'autodefensa des d'un pla més mental o verbal a través de diferents dinàmiques. L'altra té en compte aspectes més pràctics o físics a l'hora de defensar-se. En aquest sentit, es treballa la forma física de les assistents, s'aprèn la tècnica bàsica per lluitar així com nocions bàsiques d'arts marcials i autodefensa. La responsable de dissenyar i conduir aquesta activitat és Paula Ibáñez, educadora social experta en gènere.

Les dones interessades a rebre més informació o a inscriure's en la 2a edició d'aquest taller poden contactar amb el Casal de la Dona, mitjançant el telèfon 973 700 461 o el correu electrònic [email protected] També trobaran informació al web www.feminismes.paeria.cat.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari