Catalunya Diari

Les emblemàtiques cascades del Niàgara es congelen per l’intens fred

La forta onada d’aire polar que afecta els Estats Units i Canadà ha fet desplomar els termòmetres fins els -30º. Les aigües d’aquest punt tan turístic s’han quedat ben glaçades

Cascades del Niàgara congelades
El fred intens ha congelat les emblemàtiques cascades del Niàgara de nord-Amèrica | @CGTNOfficial

L’hivern està sent molt dur a diverses zones de l’hemisferi nord del nostre planeta i un dels punts que aquesta setmana està rebent de valent les fuetades del fred és el nord-est dels Estats Units i gran part del Canadà, on l’onada d’aire polar està sent molt important i està deixant algunes imatges per emmarcar. La més espectacular s’ha pogut veure a les emblemàtiques cascades del Niàgara, just a la frontera entre els dos estats nord-americans, que han quedat congelades a causa de les temperatures clarament sota zero que viu la zona aquests dies.

De fet, la temperatura més alta que s’ha registrat aquesta setmana de dia en aquest important i espectacular punt turístic ha estat de tan sols -5º, mentre que de nit els termòmetres es desplomen fins als -20º amb un ambient de cru i molt dur hivern. D’aquesta manera, no és d’estranyar que, a més de les cascades, rius, llacs i altres zones d’aigua quedin ben glaçats. Aquestes són algunes de les imatges més impressionants:

Temperatures de fins a -30º

La zona nord-est i el nord del mitjà oest dels Estats Units i part del Canadà es troben sota una forta onada d’aire polar que ha fet desplomar els termòmetres a moltes zones. De fet, les temperatures freguen els -30º en el pitjor dels casos i les autoritats donen consells aquests dies als habitants per tal que s’aïllin les portes i finestres de les cases i així evitar l’entrada del fort aire fred de l’exterior.

Les fredorades extremes són típiques en aquesta zona durant l’hivern, ja que hi ha un passadís d’aire directe des del pol nord que no troba pràcticament obstacles geogràfics, com ara grans muntanyes. A més, aquests dies es produeix el fenomen de la pluja gelant, cosa que està provocant afectacions de trànsit, principalment, ja que la calçada sembla una pista de gel.   


Comentaris

envia el comentari