Catalunya Diari

Els casos de Covid han incrementat un 71% en relació a la darrera setmana a Lleida

La Urbana posa 21 denúncies per no portar la mascareta, sanciona 4 locals oberts i una festa amb més de 10 persones

Pla obert on es poden veure el tinent d'alcalde de la Paeria Toni Postius, la tinent d'alcalde Jordina Freixanet i la regidora Elena Ferre
Els casos de covid-19 han incrementat un 71% en relació a la darrera setmana | LleidaDiari.cat

Els contagis de covid-19 a la ciutat de Lleida han pujat un 71% amb relació a la setmana passada. Segons la Paeria, s'ha passat de 273 a 659 casos, per la qual cosa, el tinent d'alcalde Toni Postius ha alertat que la situació «continua sent molt greu», ja que el volum d'infectats està en creixement a tots els barris.

Des del 9 de juliol, la Guàrdia Urbana ha posat 21 denúncies a ciutadans per no portar la mascareta i també ha sancionat 4 locals que estaven oberts. Així mateix, s'ha intervingut en una festa en un pis particular on hi havia més de 10 persones. L'Ajuntament suspendrà el pagament de la zona blava totes les tardes fins a final d'agost i suspendrà la taxa d'ocupació de la via pública de bars i restaurants fins al 31 de desembre.

Positius segons CAP dels barris

L'evolució dels contagis de coronavirus a la ciutat de Lleida situa els CAPs de Rambla Ferran – Centre Històric com el que més positius ha detectat amb un total de 125 (38 més que la setmana passada) i el Primer de Maig també amb 125 (62 més que la setmana passada); l'Eixample 119 (50 més); Balàfia – Pardinyes 99 (44 més); Cappont 51 (20 més); Magraners – Bordeta 47 (25 més); i Onze de Setembre 93 (34 més). Postius ha recalcat que davant aquestes dades que mostren un clar empitjorament de la situació, cal ser "molt curosos amb les normes i les obligacions" fixades per les Administracions.

Per la seva banda, la tinent d'alcalde Jordina Freixanet ha concretat una sèrie de mesures en l'àmbit de la recaptació municipal perquè «ningú es quedi enrere» davant aquesta situació. Per això, ha anunciat que se suspèn el pagament de la zona blava totes les tardes, tal com està estipulat al mes d'agost de forma habitual a la ciutat de Lleida. Aquesta mesura s'avança i estarà en vigor fins a finals d'agost.

El 31 de juliol s'aprovarà la suspensió del cobrament de la taxa d'ocupació de la via pública

Freixanet també ha explicat que en l'àmbit de l'hostaleria al Ple del 31 de juliol s'aprovarà la suspensió del cobrament de la taxa d'ocupació de la via pública des del 15 de juliol fins al 31 de setembre, «sigui quina sigui l'evolució de la pandèmia». Així mateix, es modificarà el calendari fiscal de cobrament de tarifes municipals a aquests establiments de manera que el que s'havia d'efectuar al juliol, es retardarà fins a final d'any.

Per la seva banda, la regidora de Participació, Elena Ferre, ha explicat que des del 9 de juliol, la Guàrdia Urbana ha fet un total de 600 advertiments a la ciutadania per no complir les mesures de seguretat per frenar la propagació del virus. Així, ha afegit que s'han posat 26 denúncies, de les quals 21 han estat per no portar mascareta, 4 en locals oberts que no ho podien estar, i 1 per una festa en un pis amb més de 10 persones.


Comentaris

envia el comentari