Catalunya Diari

El Castell de Gardeny de Lleida bat rècord de visitants al juliol

La Paeria vol incloure l'equipament en la ruta de castells del temple i convertir-lo en un referent turístic

El Castell dels Templers de Gardeny de Lleida ha batut aquest juliol el rècord de visitants amb 1.783, un 74% més que els registrats el juliol de 2019. L'alcaldessa accidental, Jordina Freixanet, ha expressat la voluntat de convertir l'equipament en un referent turístic i ha convidat els lleidatans a descobrir un equipament que «encara és molt desconegut», reconeix. 

Freixanet també ha mostrat la seva voluntat d'incloure'l en la ruta de castells de l'orde del Temple disseminats pels Països Catalans, que caldria reactivar, ha dit, i alhora fomentar el potencial turístic dels dos turons, cercant fórmules perquè es complementin.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La Paeria destaca que el Castell templer de Gardeny s'està convertint en un punt de referència turística a la ciutat de Lleida, ja que ha anat incrementant l'afluència de visitants, any rere any, des que va rehabilitar-se fa una dècada, segons les darreres dades registrades a finals del mes de juliol.

Pla general del Castell dels Templers de Gardeny de Lleida
El Castell de Gardeny de Lleida bat rècord de visitants al juliol | LleidaDiari.cat

Degoteig constant de visitants

Aquest increment ha estat un degoteig constant de visitants des dels seus inicis, però enguany les dades «s'han disparat d'una manera espectacular», des que el 8 de juny es va inaugurar la temporada d'estiu, expliquen.

En aquests darrers dos mesos, 2.600 persones han visitat el Castell de Gardeny, una xifra mai aconseguida en aquest interval de temps, des que es va obrir al públic la poderosa comanda de l'orde medieval. Si es tenen compte dades del 2019, ja que el 2020 l'equipament va estar tancat gran part de la temporada per les restriccions de la pandèmia, l'augment registrat és de 950 visitants (1.650 entre juny i juliol). El 2018, la xifra va ser de 1.450 i el 2017, de 1.600.

L'increment també es va fer palès entre Setmana Santa i l'inici de la temporada d'estiu del 2021. En total van visitar el castell templer 1.120 persones en dos mesos i escaig, concretament entre el 2 d'abril i el 8 de juny.

L'increment més notable s'ha registrat en el darrer mes de juliol

Tanmateix, l'increment més notable s'ha registrat en el darrer mes de juliol, amb la xifra mai aconseguida de 1.783 visitants, un 74% més que la temporada precedent. En anys anteriors, n'hi va haver 1.021 (2019), 933 (2018) i 1.009 (2017).

La Paeria atribueix part d'aquest augment a 'Les Nits del Temple', un cicle d'activitats programades la tarda-nit d'algunes jornades, on es combina la visita turística dinamitzada amb relats per a infants i audicions musicals. Aquestes activitats i les visites guiades, destaquen, acostumen a exhaurir l'aforament, que està limitat per les restriccions sanitàries i requereix cita prèvia.

Tot i això, els tècnics de Turisme de Lleida també atribueixen l'augment a altres causes com la potenciació del turisme de proximitat, com a efecte col·lateral per la pandèmia de la covid, i a la promoció que des de l'ens municipal es fa per donar a conèixer als ciutadans aquest patrimoni medieval, «malauradament molt desconegut encara entre la majoria de », reconeixen. Un 51% dels visitants són de fora de Lleida, majoritàriament d'altres indrets de Catalunya, tot i que hi ha un 4% d'aquest percentatge que és de fora de l'estat espanyol.


Comentaris

envia el comentari