Catalunya Diari

El Castell dels Templers de Lleida continua obert tot l’estiu

Els visitants han de dur obligatòriament la mascareta

Imatge del Castell dels Templers de Lleida
El Castell dels Templers continua obert tot l’estiu | LleidaDiari.cat

El Castell templer de Gardeny segueix obert durant tot el mes d'agost i continua erigint-se en una visita fascinant i refrescant per aquelles persones que passin l'estiu a la ciutat i que vulguin veure gratuïtament aquest testimoni del pas de l'Orde dels Templers per Lleida.

La visita al Castell, que esdevé una oportunitat pel turisme de proximitat i d'un marcat caràcter familiar, va comptar l'any passat amb més de 10.500 visitants. Ara, adaptat a la normativa i als nous protocols que requereix la situació d'emergència sanitària a causa de la Covid, ofereix un itinerari unidireccional per tot el recinte exterior, per evitar l'encreuament i aglomeració dels turistes. A més, està senyalitzat l'aforament a tots els espais emblemàtics com són la torre del comanador, la cisterna i el celler, i s'ha creat un recorregut intern per facilitar la visita i la seguretat de les persones.

Té a la seva disposició gel hidroalcohòlic

Qualsevol visitant del Castell templer té a la seva disposició gel hidroalcohòlic, però han de recordar que és obligatori l'ús de mascareta, que cal mantenir la distància mínima de seguretat entre persones i que cal seguir en tot moment les indicacions del personal d'atenció al públic. El tinent d'alcalde i president de Turisme de Lleida, Paco Cerdà, ha recordat que «les persones que, amb cita prèvia, facin la visita guiada del centre d'interpretació que està ubicat al celler del Castell, poden gaudir d'un audiovisual en què s'explica qui eren els templers, des dels seus indicis fundacionals amb les croades a Terra Santa fins a la dissolució de l'Orde».

A més, ha volgut subratllar que el Castell dels Templers «és, sense cap mena de dubte, un dels miradors d'excepció amb què compta la ciutat de Lleida, per tal de poder veure en total dimensió la ciutat i el cinturó verd que l'envolta». El Castell Templer de Gardeny, que enguany celebra el 900 aniversari de la fundació de l'ordre medieval, es pot visitar de dimarts a diumenge, de les 10 h fins a les 14 h. A més, s'ha ampliat la temporada d'estiu que s'allarga durant tot el mes de setembre. Per a més informació sobre l'oferta turística a la ciutat, es pot contactar amb el Centre d'Informació Turística de Turisme de Lleida, 973 700 319.


Comentaris

envia el comentari