Catalunya Diari

El Castell dels Templers de Lleida reobre les seves portes dissabte

La reobertura coincideix amb l’inici de la temporada d’estiu i la celebració dels 900 anys de la fundació de l’Ordre

Cartell del logo del Castell dels Templers de Lleida
El Castell dels Templers de Gardeny reobre les seves portes dissabte amb entrada gratuïta tot l’estiu | LleidaDiari.cat

El Castell Templer de Gardeny reobre aquest dissabte, dia 20, les seves portes després del tancament forçat per la crisi sanitària causada per la Covid-19.

El Castell i el seu centre patrimonial tornen a estar a disposició de les persones visitants en horari de dimarts a diumenge, de les 10.00 hores fins a les 14.00 hores. A més, s'ha ampliat la temporada d'estiu que s'allarga durant tot el mes de setembre –fins ara, es donava per tancada l'11 de setembre.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

El Castell de Templers, que serà gratuït durant l'estiu, recupera l'atractiu de poder descobrir-ne la potència patrimonial, els espais, la seva història i llegendes. Amb la visita del centre d'interpretació, ubicat al celler del Castell, es pot gaudir d'un audiovisual en què s'explica qui eren els templers, des dels seus indicis fundacionals amb les croades a Terra Santa fins a la dissolució de l'Orde. Aquest espai es consolida com un dels miradors extraordinaris de la ciutat; de la seva primera corona verda, l'Horta, i de la resta de corones que envolten la capital del Segrià.

Mesures post-Covid19

Les persones que a partir de dissabte visitin el Castell Templer de Gardeny hauran de tenir en compte les mesures de seguretat i prevenció que s'han implementat a causa de la crisi pel coronavirus:

  

  

circuit unidireccional

  

  

gel hidroalcohòlic 

  

  

adaptat 

  

  

espais reduïts

  

  

neteja i la desinfecció

  

  

d'obligat compliment

  

  

mascareta

  

  

aforament 

  

  

2 metres 

  

  

 indicacions

Visites al Castell

Les visites al Castell de Gardeny incrementaran al juliol quan entri en funcionament el Bus Turístic amb parada al mateix turó de Gardeny. A més, a mesura que transcorrin les setmanes i es vagi normalitzant la situació, es valorarà la introducció de noves visites guiades nocturnes, com les Nits del Temple, que es programarien a partir del 15 de juliol fins al setembre, sempre amb reserva prèvia, amb guia i per a grups poc nombrosos.

L'any 2019 el castell va rebre més de 10.000 persones, en concret 10.439 visites, en una línia ascendent des de l'any 2016. Un 48% de les persones visitants provenia de fora de les comarques de Lleida. L'any 1252 es documenta per primera vegada la presència efectiva dels Templers a Gardeny. La Casa Templera de Gardeny es va convertir en un dels principals centres templers de la Corona d'Aragó. L'any 1294, les parets de Gardeny acolliren el darrer mestre de l'orde, Jacques de Molay, condemnat a la foguera pocs anys després a París, en dissoldre's l'orde.


Comentaris

envia el comentari