Catalunya Diari

Podem i Catalunya en Comú aniran amb el Comú de Lleida a les municipals

La candidatura per a les properes municipals es ratificarà el proper 27 de gener i adoptarà el nom del Comú de Lleida

Podem i Catalunya en Comú se sumen a la llista del Comú de Lleida per presentar una candidatura conjunta a les eleccions municipals del mes de maig a Lleida. La coalició es ratificarà el pròxim 27 de gener i segons els membres del Comú de Lleida, la ciutat els «necessita forts» després de 40 anys d'un govern del PSC «manifestament desgastat i suportat «per un quadripartit de la vergonya». En l'acord a què han arribat les tres forces polítiques han explicat que la «voluntat de suma» pretén «superar» la lògica de les coalicions electorals i les quotes de partit per generar «espais mixtos de treball». El nom de la candidatura conjunta seguirà sent el Comú de Lleida.

La candidatura es presentarà com a partit a les eleccions municipals, sota el paraigua de la coalició o entitat supramunicipal de Podem i Catalunya en Comú per facilitar la representació en altres organismes. Això no obstant, el Comú de Lleida adoptarà el procediment d'aval ciutadà, propi de les agrupacions d'electors, demanant almenys 1.500 avals per poder inscriure la candidatura. Entre els acords de candidatura, que es ratificaran en una assemblea el diumenge 27 de gener, es plantegen que el funcionament es regirà pel marc organitzatiu, la guia de participació i el model de primàries ja aprovades en diverses assemblees del Comú.

Pel que fa als membres de la llista, segons l'acord, hauran de ser escollides mitjançant un procés de primàries aprovat per l'assemblea. Quant a l'organització de la candidatura plantegen un treball «unitari i fratern» al voltant de l'assemblea i garanties de participació ciutadana en la presa de decisions, diversitat en l'elecció dels representants i també un exercici d'autonomia de l'assemblea del Comú de Lleida que afecti la política municipal.

 

La coalició d'ERC per a les municipals a la Paeria

Esquerra Republicana de Catalunya, Avancem i Moviment d'Esquerres (MES) van presentar el passat mes de novembre un protocol d'intencions en què les tres formacions es comprometen a confeccionar una candidatura conjunta a la ciutat de Lleida per presentar-se a les eleccions municipals del 2019. La llista estarà encapçalada pel republicà Miquel Pueyo, i la resta dels candidats –la meitat dels quals seran dones- es consensuaran en una futura assemblea conjunta de militants d'ERC, d'Avancem, de MES i independents de consens. Pueyo va assegurar que «som i serem l'alternativa del canvi a la Paeria» i es va mostrar satisfet de signar un acord amb MES i Avancem, formacions a les quals ha definit de «socialistes per la república».

Miquel Pueyo va explicar que «a la candidatura s'hi incorporaran persones de perfils, edats i representativitats diferents», amb la voluntat «de construir una força que il·lusioni per liderar l'alternativa republicana a Lleida». El secretari general adjunt d'ERC, Lluís Salvadó, va destacar que amb la signatura del protocol «es reforça un projecte plural que va començar el 2014 i que al 2019 serà central i referencial a grans ciutats», amb l'ambició «de ser el projecte hegemònic del centreesquerra i amb capacitat de govern el futur del país». La secretària d'acció política de MES, Pia Bosch, va posar l'accent en el projecte de país que el Moviment d'Esquerres comparteix amb ERC. «MES és un moviment de gent de tradició socialista, catalanista i sobiranista totalment compromesos amb el futur d'un país socialment just», va dir.


Comentaris

envia el comentari