Catalunya Diari

La Càtedra AgroBank convoca el premi 'La ciència en femení'

L'objectiu de la iniciativa és distingir els millors treballs de fi de màster en agroalimentació fets per dones

Imatge d'una investigadora al laboratori de Tecnologia dels Aliments de la UdL, el dia 1 de setembre de 2020.
Imatge d'una investigadora al laboratori de Tecnologia dels Aliments de la UdL. | Xavier Mitjana (Agrotecnio-UdL)

La Càtedra AgroBank  de la Universitat de Lleida (UdL) convoca enguany la primera edició del Premi al millor Treball Final de Màster (TFM) 'La ciència en femení,' dotat amb 3.000 euros, i destinat només a dones. Poden presentar-se les que hagin obtingut el seu títol durant el curs 2018-2019 en una universitat de l'Estat espanyol sobre temes relacionats amb la qualitat o la innovació en el sector agrari o alimentari. La condició és haver obtingut una qualificació mínima de 9 sobre 10.
 
 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 
 
«En la línia de l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 5 que advoca per assolir la igualtat entre els gèneres i l'apoderament de les dones, i tenint en compte que la incorporació femenina a les anomenades STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques) està encara lluny de la igualtat, la Càtedra ha decidit convocar un premi per tal de reconèixer el talent i impulsar les carreres professionals de les dones STEM , específicament en el sector agroalimentari», explica el director de la Càtedra AgroBank de la UdL, Antonio Ramos.
 
 
La presentació de candidatures es farà exclusivament per correu electrònic des d’aquest dimarts 1 de setembre fins el 31 d'octubre a les 14.00 hores. El premi al millor TFM es desenvoluparà en dos fases. En la primera, el jurat, que estarà format per Ramos i els membres del Comitè assessor científic tècnic de la càtedra, seleccionarà 6 finalistes. Valoraran especialment que el treball estigui relacionat amb la innovació, la qualitat o la seguretat agroalimentària. En la segona fase, elegiran la guanyadora.
 
 
La Càtedra AgroBank de la Universitat de Lleida convoca anualment, des del 2016, el Premi a la millor tesi doctoral en l’àmbit agroalimentari. També promou una convocatòria d'ajuts per a la transferència del coneixement, dirigida a grups d’investigació universitaris i centres de recerca públics i privats d'arreu de l'Estat, que han de treballar conjuntament amb empreses del sector en un projecte d'innovació. En la darrera edició, tant del premi a la millor tesi com la convocatòria d'ajuts per a transferència, les guanyadores van ser dos dones, Irina Torres (Universitat de Còrdova) i Belen Patiño (Universitat Complutense de Madrid), respectivament.
 

Comentaris

envia el comentari