Catalunya Diari

La càtedra AgroBank de la UdL dona suport a desenvolupar pastes alimentàries enriquides amb llobarro

Es tracta del primer ajut concedit per a la transferència del coneixement al sector agroalimentari des d'aquesta càtedra creada el 2016

El responsable del projecte guanyador de l'ajut, José Antonio Beltrán, amb directora d'AgroBank, el director de la càtedra AgroBank de la UdL i la representant d'Innova Obrador SL., Teresa Pérez
El responsable del projecte guanyador de l'ajut, José Antonio Beltrán, amb directora d'AgroBank, el director de la càtedra AgroBank de la UdL i la representant d'Innova Obrador SL., Teresa Pérez | LleidaDiari.cat

La càtedra AgroBank de la Universitat de Lleida (UdL) ha premiat un projecte per desenvolupar pastes alimentàries enriquides amb llobarro de producció estatal, dins de la primera convocatòria d'ajudes per a la transferència del coneixement al sector agroalimentari. La iniciativa, liderada pel catedràtic de la Universitat de Saragossa (Unizar), José Antonio Beltrán, ha rebut un total de 9.000 euros. El projecte preveu desenvolupar industrialment dos tipus de productes: el primer, amb un accentuat sabor, pels amants del peix; i el segon, amb propietats organolèptiques atenuades, destinat sobretot al públic infantil en edat escolar. L'acte de lliurament de l'ajut ha tingut lloc al paranimf d'Unizar, a la capital aragonesa, segons informa la UdL.

La càtedra AgroBank Qualitat i Innovació en el sector agroalimentari de la UdL ha rebut un total de nou propostes des de cinc comunitats: Catalunya, Aragó, Comunitat Valenciana, Galícia i Castella-Lleó. El jurat ha valorat que el projecte premiat té un doble objectiu. D'una banda, combatre el malbaratament alimentari en utilitzar retalls i restes de llobarro amb valor nutricional i de l'altra, produir un nou aliment amb propietats saludables, ja que és ric en àcids grassos omega 3.

La iniciativa del catedràtic José Antonio Beltrán preveu desenvolupar industrialment dos tipus de productes: el primer amb un accentuat sabor, pels amants del peix; i el segon, amb propietats organolèptiques atenuades, destinat sobretot al públic infantil en edat escolar. Tots dos tindrien una composició i aport nutricional semblant. Per fer-ho, els investigadors compten amb el suport de l'empresa Innova Obrador S.L., ubicada a San Mateo de Gállego (Saragossa).

 

L'acte de lliurament de l'ajut ha comptat amb la presència de la directora d'AgroBank, Carme Sabrí; el director de la càtedra AgroBank de la UdL, Antonio J. Ramos; el vicerector de Planificació, Innovació i Empresa de la Universitat de Lleida, Ferran Badia; la directora del secretariat de Transferència i Innovació Tecnològica d'Unizar; i la representant d'Innova Obrador SL., Teresa Pérez.

La Càtedra AgroBank de la UdL, creada el 2016, té entre els seus objectius fonamentals el reconeixement de la recerca d'excel·lència que s'està desenvolupant en l'àmbit agroalimentari, promoure la transferència de coneixement científic i tècnic entre investigadors, professionals del sector i clients de l'entitat financera, impulsant la qualitat i innovació.


Comentaris

envia el comentari