Catalunya Diari

INVITACIÓ:

Uneix-te al nou grup oficial de Facebook de LleidaDiari, info al minut del Coronavirus a Lleida. Clica aquí, T'ESPEREM!

«Els Cavallets del Temple», novetat de la temporada d’estiu del Castell de Gardeny

Fins a l’11 de setembre el Centre d’Interpretació de l’Orde del Temple estarà obert de dimarts a diumenge de 10.00 a 14.00 hores
Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

El taller infantil «Els Cavallets del Temple» s'incorpora com a novetat a la programació d'estiu del Castell de Gardeny que, fins a l'11 de setembre, oferirà, a més, diferents visites guiades per conèixer el Centre d'Interpretació de l'Orde del Temple. Així ho ha explicat aquest dimarts el tinent d'alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat, Rafel Peris que, acompanyat dels representants de les empreses que col·laboren en aquesta iniciativa, ha presentat tot el ventall de visites guiades que ofereix aquest espai singular de Lleida.

 

Aquest equipament cultural ofereix al visitant un apassionant viatge a una de les comunitats religioses més interessants i controvertides de la història de Lleida, estarà obert de dimarts a diumenge de 10.00 a 14.00 hores. Així, les persones que visitin el Castell de Gardeny podran retrocedir vuit segles i submergir-se en plena era templera, trepitjant i veient les mateixes estances i espais que els anomenats soldats de Crist habitaven quan la casa templera de Gardeny era un dels centres neuràlgics i de poder del Temple a la Corona d'Aragó.

  

  

Peris ha destacat que «Els Cavallets del Temple» és un taller adreçat a nens i nenes de tres a deu anys en el qual s'aproximaran a la història templera elaborant un cavallet tot recordant que els monjos guerrers de Gardeny criaven cavalls i, per tant, recordaran aquest fet històric. Aquesta activitat es farà el 4, 11, 18 i 25 de juliol i l'1, 8 i 22 d'agost d'11.00 a 12.30 hores. El preu és de cinc euros i inclou el material per fer el taller, una galeta templera. L'entrada per a les persones adultes acompanyants serà gratuïta. Així mateix, el tinent d'alcalde ha posat en relleu que la temporada d'estiu del Castell de Gardeny també inclou l'activitat experiencial «Templer per un dia» i «Templer per una nit».

 

Són visites familiars dinamitzades en què els visitants se sentiran com un templer del segle XIII. El preu és de cinc euros que inclou cervesa artesana per als adults, fruita fresca per als nens i les nenes i galeta templera per a tots els participants. La visita és gratuïta per als menors de tretze anys, amb un màxim de 2 infants per adult. «Templer per un dia» es farà a les 12.00 hores els dies 8 de juliol i 12 d'agost i «Templer per una nit» a les 21.00 hores els dies 7 i 21 de juliol i 4 i 18 d'agost. La programació també inclou la visita guiada «La Poderosa Comanda de Gardeny», que també es farà nocturna i diürna amb un preu de cinc euros, incloent-hi una copa de cava per als adults i galeta templera per a tots els participants. 

La visita és gratuïta per als menors de tretze anys, amb un màxim de dos infants per adult. La visita diürna es farà a les 12.00 hores els dies 22 de juliol i 26 d'agost. La nocturna serà a les 21.00 hores els dies 12 i 26 de juliol i 9 i 23 d'agost. Per a més informació i fer les inscripcions cal adreçar-se a l'Oficina de Turisme de Lleida, carrer Major, 31 o trucar al 973 700 319 o enviar un correu electrònic a [email protected] La programació d'estiu del Castell de Gardeny compta amb la col·laboració de Fruits de Ponent, Batalla Cafès, La Vella Caravana, Forn i Pastisseria Llaràs i Nomon Turisme Cultural. El Centre d'Interpretació de l'Orde del Temple de Gardeny ha rebut prop de 5.000 visitants en els sis primers mesos de l'any, gairebé el doble que el mateix període de l'any passat, quan es van comptabilitzar 2.791, segons les dades facilitades per Turisme de Lleida.

 

 Comentaris

envia el comentari