Catalunya Diari

CCOO alarma sobre la crescuda de les contractacions temporals a Lleida

Proposen a la patronal una sèrie de millores

CCOO valora les dades de l'atur a Lleida | LleidaDiari.cat

CCOO Terres de Lleida valora positivament la reducció de l'atur de 2.487 persones a la demarcació de Lleida, però recorda que el mercat de treball continua sense créixer en sectors d'alt valor afegit ni en ocupació estable i de qualitat, es perpetua, d'aquesta manera, un model de creixement vulnerable i precari. L'atur registrat al maig a Lleida deixa una xifra de 19.636 persones registrades com a aturades a les oficines del Servei d'Ocupació de Catalunya, el que significa una reducció respecte al mes anterior de 2.487 persones. Respecte a l'any anterior també hi ha una reducció de 4.128 persones. A les terres de Lleida el sector que ha experimentat més ocupació ha estat el sector de serveis on s'han fet 1.389 nous contractes, el segueix el sector d'agricultura, on s'ha fet 684 nous contractes, la construcció, amb 199, i la indústria, amb 154.

  

Totes les províncies catalanes redueixen les xifres d'atur, la reducció més significativa la presenta Lleida amb un 11,2%, seguida de Tarragona amb una reducció del 5,3%, Girona, amb 4,9% i, finalment, Barcelona, amb un 2,9%. Es redueix l'atur en tots els sectors respecte a ara fa un any i respecte al mes anterior. Aquesta tendència, present en els darrers mesos, constata que la lleu recuperació s'està donant en sectors d'escàs valor afegit i en llocs de treball precaris i inestables. És preocupant que es perpetuï l'elevada contracció temporal mentre que la indefinida, tot i créixer, ho fa de manera poc significativa. Aquest fet evidencia la precarietat laboral cada cop de més persones treballadores.

Davant aquest escenari, CCOO de les Terres de Lleida reclama millorar la protecció social de les persones i considera que calen més i millors polítiques d'igualtat lligades a polítiques actives d'ocupació pensades per a les dones per reduir la gran bretxa que hi ha entre homes i dones. També demana enfortir la negociació col·lectiva perquè s'estableixin increments salarials als convenis col·lectius i hi hagi un augment progressiu del salari mínim interprofessional (SMI). «Només així s'aconseguirà reactivar la demanda interna», asseguren. Defensa un nou model productiu basat en ocupació de qualitat, estable i amb garanties, en sectors que aportin valor afegit, innovadors i competitius. No podem acceptar el patró de creixement inestable i vulnerable que s'està generant. 


Comentaris

envia el comentari